Újra rendhagyó történelem óra a Hosszú-temetőben

2019.06.07. 12:41
KÖZLEMÉNY - 2019. június 7. (péntek)
 
 
 
 
 
Ismét temetői sétára hívja a város történelme, jeles személyiségei iránt érdeklődőket a Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület. A június 12-én, szerdán 17 órakor kezdődő programon Poklosi Péter elnök bemutatja a neves személyiségek síremlékeit és a művészi értékű alkotásokat. 
 

A Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület ebben a hónapban is szervez temetői sétát. A május utolsó napjaiban rendezett program a rossz idő ellenére sem maradt el, mivel 25 érdeklődő a fekete fellegek ellenére megjelent és végigjárták a tervezett útvonalat. Azok kedvéért, akik arról az alkalomról lemaradtak, szervezik az újabb sétát.

Június 12-én, szerdán 17 órától Poklosi Péter, az egyesület elnöke tart rendhagyó történelemórát, amelynek során bemutatja a neves személyiségek síremlékeit és a művészi értékű alkotásokat. Az elmúlt hónapokban ismét több különlegesen értékes síremlék, kripta felújítása készült el, amelyeket most tekinthetnek meg legelőször az érdeklődők.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.