Fehérvári tehetséggondozók országos elismerései

2019.06.07. 15:53
KÖZLEMÉNY - 2019. június 7. (péntek)
Dr. Vizi László Tamásné Apáczai-, Siposné Tóth Krisztina és Nagy Judit Bonis Bona-, Theisz György pedig Ericsson-díjban részesült. 
 
 
 

Négy fehérvári szakember részesült rangos elismerésben a napokban. Dr. Vizi László Tamásné Apáczai-, Siposné Tóth Krisztina és Nagy Judit Bonis Bona-, Theisz György pedig Ericsson-díjat vehetett át. Székesfehérvár Önkormányzata és közössége nevében a város polgármestere ezúton is gratulál, köszöni több évtizede végzett elhivatott tehetséggondozó, diákokat segítő munkájukat.

 

A Pedagógus nap alkalmából adják át minden évben az Apáczai Csere János-díjat, amelyben idén dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is részesült. Az oktatási miniszter által adományozott rangos kitüntetés a kiemelkedő oktatási-nevelési munka elismerése.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembereket ismeri el a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjjal. Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói – köztük két fehérvári szakember – vehették át ezt a kitüntetést csütörtökön este. Nagy Judit, a Szabad Színház és a Szín-Tér Egyesület vezetője kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségfejlesztő munkája elismeréseképpen részesült az elismerésben. Siposné Tóth Krisztina, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola pedagógusa matematikai szakmai felterjesztés alapján, kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként vehette át a díjat.

Az Ericsson Magyarország huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Theisz György, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola fizikatanára is ott van az idei nyolc díjazott pedagógus között.

Székesfehérvár büszke az oktatásban iskolai keretek között, illetve a tehetséggondozásban résztvevő szakemberekre. Dr. Cser-Palkovics András polgármester az Önkormányzat és a város közössége nevében is gratulál a díjazottaknak. Köszöni minden a fehérvári tehetségekért elhivatottan dolgozó, diákokat segítő szakember munkájukat.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.