Szavazzon a Gaja Környezetvédő Egyesületre az Energy Globe versenyen!

2019.06.11. 08:44
KÖZLEMÉNY - 2019. június 11. (kedd) 
Június végéig várják a voksokat a vetélkedő honlapján.
 
 
 
 
 
Döntőbe jutott a Gaja Környezetvédő Egyesület az Energy Globe verseny magyarországi fordulójában, melyet az E.ON rendez meg. A rangos megmérettetésen a kiemelkedően okos, fenntartható megoldásokat keresték hat kategóriában. A székesfehérvári Gaja Egyesület a „Jövő generációja” című kategóriában bejutott a döntőbe egy pécsi alapítvánnyal közösen. A két szervezet közül online szavazás alapján választják ki a kategóriagyőztest, a voksokat június végéig fogadják a verseny honlapján. A kategóriagyőztesek közül egyet a zsűri választ ki és juttat a nemzetközi döntőbe.

Az 1999-ben indított Energy Globe-díj a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseménye, az energiavilág Oscar-díjaként tartják számon. A versenyeket ma már 177 országban – köztük Magyarországon – rendezik meg, a győztesek pedig bejutnak a nemzetközi döntőbe.

A verseny magyarországi fordulóját az E.ON bonyolította le. A program célja, hogy a legjobb példák bemutatásával és díjazásával hozzájáruljanak a fenntartható gondolkodás népszerűsítéséhez. A díjra 2019-ben 6 kategóriában nevezhettek azok a személyek és szervezetek (vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélye), akik vagy amelyek sikeres kezdeményezést valósítottak meg a fenntarthatóság, az energia- vagy környezettudatosság jegyében. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj független szakmai bírálóbizottsága a fenntarthatóság és az energetika terén elismert hazai és nemzetközi szakértőkből, valamint közéleti szereplőkből áll, az általuk kiválasztott pályamunkák jutottak be a kategóriák döntőibe. Közülük a közönség választja ki online szavazással a győzteseket, akiket a szeptemberi gálán díjaznak.

A hat kategória egyike a „Jövő generációja” címet viseli, ennek keretében pályázott a Gaja Környezetvédő Egyesület egy, az iskolásoknak létrehozott korszerű természettudományos laborral. A Gaja a pécsi Zöld-Híd Regionális Energiahatékonysági és Környezetvédelmi Alapítvánnyal együtt lett kategóriadöntős.

Arra buzdítjuk a székesfehérváriakat, hogy online szavazatukkal támogassák a közel 30 éves, rangos szakmai múltra visszatekintő Gaja Egyesületet! A voksok leadására június végéig van lehetőség az alábbi linken! Aktivitásukat és támogatásukat ezúton is köszönjük!

https://www.eon.hu/hu/energy-globe/szavazas.html 

–    Vége


Szöveg: Havasi Tímea

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.