Az Országalma díszítése nyerte a Pünkösdi Virágálom közönségszavazását

2019.06.11. 10:50
KÖZLEMÉNY - 2019. június 11. (kedd)
Hétfőn délután adták át a verseny díjait.         Galéria   
 
 
 
 
 
Virágpompás Belváros és izgalmas programok sora várta az érdeklődőket az elmúlt hétvégén Székesfehérváron. A hamisítatlan nyári időjárás rengeteg látogatót vonzott a Fő utcára és környékére, ahol számos épület és szobor borult díszbe a Pünkösdi Virágálom tiszteletére. A hétvége az élményszerzés mellett a vetélkedésről is szólt, a verseny eredményeit tegnap délután hirdették ki.

A Pünkösdi Virágálom zárónapján Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok adta át a virágos esemény díjait. Elsőként a dr. Cser-Palkovics András polgármester által felajánlott különdíjat nyújtotta át az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI képviselőnek. Az intézmény tanulói a Virágvár Tanoda közreműködésével a Városháza kapujában látható kocka kompozíciót készítették.

Utánuk a Kisinasok versenyének győzteseit, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11.d osztályának egyik csapatát szólították a színpadra. A Facebook-szavazásban a legtöbb voksot, 341 lájkot az általuk feldíszített pad – a közönség által csak „tubusosnak” becézett kompozíció – kapta. Az alkotást Forczek Bianka, Hornung Eszter, Igaz Rebeka, Molnár Jázmin és Müller Éva állították össze, felkészítőjük Schrenk Rita Anna volt. A másik két versenyző csapat képviselői – a Tóparti 11.d másik csapata és cisztercis diákok – oklevelet vehettek át a kompozíciókért.

A Pünkösdi Virágálom közönségszavazásában a legtöbb voksot az Országalma díszítése kapta, készítője a Budai 66. szám alatti Virág-Ajándék üzlet volt. Második helyen végzett a Tip-Top Cipőáruház bejárata előtt látható virágképkeretes alkotás, ezt a Hortenzia Virágszalon munkatársai készítették. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Anemone Fleur gárdája állhatott fel, ők a Fekete Sas Patikamúzeum előtti viráglugast építették fel.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–   Vége

Szöveg:
Havasi Tímea (ÖKK)
és
Fehérvári Porgramszervező Kft.


Fotó: Fehérvári Porgramszervező Kft.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.