Csángómagyar hagyományőrző est Nyisztor Ilonával és tanítványaival

2019.07.09. 08:31
KÖZLEMÉNY - 2019. július 9. (kedd) 
A program a Hiemer-ház Báltermében lesz július 17-én, szerdán este.    Galéria  
 
 
 
 
 
Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én 18.00 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelőzően csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

Ismét megörvendezteti a székesfehérvári közönséget tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert művész és tanítványai hagyományőrző asszonyokkal együtt érkeznek a több mint 800 kilométere fekvő, moldvai Pusztinából.

A csángómagyar vendégek 2019. július 17-én, szerdán 18.00 órától adnak zenés-táncos, tréfás-mesélős estet a Hiemer-ház Báltermében. Ezt megelőzően részt vesznek a csángómagyar misén, melyet 17.00 órától a Ciszterci templomban  Brückner Ákos Előd atya celebrál.

A belépés ismét ingyenes lesz, ám mind a misén, mind pedig a hagyományőrző esten köszönettel fogadják a támogatásokat. Az összegyűlt adományt – mint minden évben, így idén is – a Pusztinában működő Magyar Ház működtetésére, a moldvai csángómagyar kultúra megőrzésére, a gyerekek oktatására fordítják.

A programokra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!A kapcsolódó plakát letölthető a Galériából.


 

–    Vége

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
27
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.