La passione

2019.07.09. 10:00
KÖZLEMÉNY - 2019. július 9. (kedd)
Csütörtökön lesz a második Harmonia Albensis-koncert
 
 
 
 
 
Elkezdődött az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évek óta népszerű, nyári, négyrészes templomi koncertsorozata, a Harmonia Albensis. A második hangversenyen, június 11-én 19.30 órától Haydn: 49. „La passione" szimfóniáját, valamint Schubert: Három dal és G-dúr miséjét hallhatja a közönség – az előadáson Miklósa Erika operaénekes is közreműködik.
 
A Harmonia Albensis második hangversenyét a Szent Sebestyén-templomban tartják július 11-én, csütörtökön 19.30 órától. A La passione című esten Haydn: 49. szimfóniája, Scubert: Hálom dala (Nacht und Träume – Az éj, s az álmok, Die Forelle – A pisztráng, Gretchen am Spinnrade – Margit a rokkánál), valamint Schubert: G-dúr miséje csendül majd fel. Az eseten közreműködik: Miklósa Erika - szoprán, Csapó József - tenor, Najbauer Lóránt - basszus, az Alba Regia Vegyeskar - karnagy: Kneifel Imre, az Ars Musica Vegyeskar - karnagy: Szabó Adrienn, a Primavera Kórus - karnagy: Horányi Ottilia, a Vox Mirabilis Kamarakórus - karnagy: Zemlényi Katica, vezényel Dubóczky Gergely karmester.
 
A sorozat harmadik koncertjét július 18-án, csütörtökön 20.00 órától a II. János Pál pápa téren tartják, Ős-operák címmel.
 
A koncertekre jegyet váltani a Fehérvári Jegyirodában, a Vörösmarty Színházban, a zenekar jegyirodájában, valamint a www.arso.hu oldalon lehet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
27
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.