Vágjuk zsebre az univerzumot!

2019.07.10. 10:24
KÖZLEMÉNY - 2019. július 10. (szerda)
Napközis tábor a Titkok Házában
 
 
 
 
 
 
 
Különleges táborozási lehetőség nyújt a Napraforgó Városi Napközis Tábor és a Titkok Háza közös hete július 29-e és augusztus 2-a között Székesfehérváron. A 3-7. osztályos korosztály megismerheti a Lego robotok világát, különleges fizikai és kémiai kísérletekben vehet részt. A délelőtti foglalkozásokon a gyerekek a virtuális világ kihívásai mellett természettudományos kvízjáték résztvevői is lehetnek. A turnusra július 24-ig jelentkezhetnek a tábor@varosgondnoksag.hu  e-mail címen.


Csillagászat, robotika, varázslatos kémiai és fizikai kísérletek, programozás és a drónok titokzatos világa is szerepel a Napraforgó Városi Napközis Tábor és a Titkok Háza által közösen szervezett táborhét programjában.

A július 29-től augusztus 2-ig tartó turnusra azon székesfehérvári iskolákban tanuló 3-7. osztályosok jelentkezését várják, akik érdeklődnek e témák iránt. A napközis tábor heti programja szerint a diákok a Németh László Általános Iskola előtt gyülekeznek, majd a délelőttöt a Titkok Házában töltik, és megismerkednek a természettudományok színes és érdekes világával. A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában elköltött ebédet követően a délután a Bregyó-közi napközis táborban az általános program szerint folytatódik. A nap végeztével a gyerekeket szintén a Németh László Általános Iskola előtt vehetik át a szülők 16 órától.

A Titkok Házában a foglalkozások egymásra épülnek, így beiratkozni erre a programra csak a teljes hétre lehet. A táborozás ára a napközis tábor árával, az iskolai étkezés gyermekre vonatkozó  árával egyezik meg. A táborozásra beiratkozni július 24-én, szerdán 10.00 óráig lehet a tábor@varosgondnoksag.hu  e-mail címen, illetve a napközis tábor portáján, a Bregyó-közben naponta 10 óráig.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
28
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.