Pályázati felhívás leendő gyógyszerészhallgatók részére

2019.07.10. 12:27
KÖZLEMÉNY - 2019. július 10. (szerda)
Szeptember 10-ig várják a jelentkezéséket 
 
 
 
 
 
 
A PatikaPlus Gyógyszertárak (www.patikaplus.hu) pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy támogassa azon leendő gyógyszerészhallgatókat, akik a középiskolai tanulmányaik során kimagasló eredményt értek el, és céljuk a végzettség megszerzését követően közforgalmú gyógyszertárban elhelyezkedni.


A pályázaton azok a hallgatók vehetnek részt, akik a 2018/2019-es tanévben bármely magyarországi középiskola nappali tagozatán végeztek minimum 4,5 tanulmányi átlaggal az utolsó két tanulmányi évben, valamint az alábbi intézmények (Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar, Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar, Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar, Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar) bármelyikébe államilag finanszírozott képzésbe felvételt nyertek. A támogatás a képzés teljes idejére, 10 szemeszterre nyerhető el.  A támogatás összege havi bruttó 50 000 Ft, melynek kifizetése minden tanulmányi hónapot követő hónap 15. napjáig átutalással történik.

A pályázatnak tartalmaznia kell a hiánytalanul kitöltött jelentkezési adatlapot, a motivációs levelet, a felvételt igazoló dokumentumot és az utolsó két középiskolai tanév év végi bizonyítványának másolatát. A pályázatok értékelésénél elsősorban a tanulmányi eredményeket veszik figyelembe. Az azonosan jó tanulmányi eredményt elért hallgatók esetében a motivációs levélben leírtakat mérlegelik.

A pályázatokat lezárt borítékban postai úton a PatikaPlus Gyógyszertárak, 8000 Székesfehérvár, Rákóczi út 1. II. em. 217. címre várják. A borítékon szerepeljen a ’’Pályázat tanulmányi támogatásra” felirat. A pályázatok beérkezésének határideje: 2019. szeptember 10.

A PatikaPlus Gyógyszertárak a támogatott hallgatókkal tanulmányi szerződést köt, amely alapján a hallgató a végzettség megszerzését követően munkavállalója lesz a PatikaPlus Gyógyszertárak körébe tartozó valamely gyógyszertárnak a tanulmányi szerződésben meghatározott időre. Az érvényes jogszabályoknak megfelelően a kifizetett támogatás a hallgató részéről egyéb jövedelemnek minősül, amely adóköteles és az éves SZJA-bevallásban szerepeltetni kell. A jelenleg érvényben lévő SZJA-törvény értelmében a fenti összegből 15% SZJA levonásra kerül.

A támogatással kapcsolatban további információ kérhető a bozsakn@patikaplus.hu e-mail címen.
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
28
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.