Forgalomkorlátozások

2019.08.12. 13:00
KÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 12. (hétfő)
Szerdán néptáncfelvonulás lesz a Belvárosban, szombattól a Várkörúton vonulnak az óriásbábok, 19-én Öreghegyi Mulatság a Bory téren. 
 
 
 
Szerdán este lesz a Nemzetközi Néptáncfesztivál zárófelvonulása a Belvárosban: a Táncháztól a Mátyás király körúton keresztül az Alba Plazáig rendőri kísérettel vonulnak a csoportok, 18-20 óra között kell torlódásra számítani. A Várkörúton vonulnak az Óriásbábok a Szertartásjáték előadásaira, szombattól esténként egy-egy órát érint a lezárás a Romkert felőli oldalon. A Bory téren és környékén az Öreghegyi Mulatság rendezvényéhez kapcsolódóan augusztus 18-20. között zárnak le parkolókat és utcát a forgalom elől. Augusztus 15. (szerda)
A XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál zárófelvonulása 18.30 órakor kezdődik a Belvárosban: a külföldi együttesek és a házigazdák a Táncháztól a Mátyás király körút, majd a Városház tér érintésével vonulnak a Zichy színpadhoz a Fő utcán. A rendezvény lebonyolítása idején forgalomkorlátozásra kell számítani 18-20 óra között: a táncosok rendőri kísérettel gyalogosan vonulnak az utcákon. A gépjárműforgalomban a Malom utca – Mészöly Géza utca – Szabadságharcos út – Mátyás király körút – Palotai kapu tér útvonalon várható torlódás.

Augusztus 17-18-19. és 21. (szombat, vasárnap, hétfő és szerda)
A történelmi óriásbábok felvonulásának idején 19.15 órától 20.15 óráig félpályás lezárás lesz a Várkörúton a Romkert felőli oldalon: az óriásbábok a Városház térre rendőri felvezetéssel érkeznek a Várkörút - Petőfi Sándor utca - Kossuth utca útvonalon. A forgalomkorlátozás érinti a Romkert körforgalmat a nyilvános WC vonalában és a Panoráma Offices Irodaház felől a Watthay-szobor vonalában kezdődő gabionfalig – a Rákóczi utca - Várkörút jobbra kisív használható marad. Lezárják az Országzászló tér csatlakozásában a múzeum előtt a félpályát, illetve a Lakatos utcát a Bástya utca után.

A tömegközlekedést az alábbiak szerint érinti a forgalomkorlátozás:

A Lovasberény irányából/irányába közlekedő helyközi járatok a Várkörút zárásának ideje alatt, de csak augusztus 17-én, 18-án, 19-én (21-én 16 óra után az eredeti útvonalon közlekednek) a Dózsa Gy. út – Zichy liget – Mészöly G. u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozásban érintett helyi járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

17”-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Király sor
Kimaradt megállóhelyek: Szabadságharcos út, Ybl M. ltp., Országzászló tér, Áron Nagy Lajos tér, Széna tér (Csak a Szedreskerti ln. irányba közlekedő járatokat esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megálló helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)

„23”-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Széchenyi út – Budai út
Kimaradt megállóhelyek: Zsuzsanna forrás, Áron Nagy Lajos tér, Széna tér (Videoton Ipari Park irányba)

„24”-es és „25”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Széchenyi út – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhely: Zsuzsanna forrás

33”
-as és „34"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/–  Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u.
Kimaradt megállóhelyek:
„33”-as járatok esetében: Széna tér (Csak a Fecskeparti ltp. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.), Áron Nagy Lajos tér, Országzászló tér, Zsuzsanna forrás, Prohászka O. u., Prohászka O. templom
„34”-es járatok esetében: Prohászka O. templom, Prohászka O. u., Zsuzsanna forrás, Országzászló tér, Áron Nagy Lajos tér

„35”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Prohászka O. u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhely: Zsuzsanna forrás

Az érintett helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített valamennyi autóbusz-megállóhelyen megállnak.

Augusztus 18-19. (vasárnap, hétfő)
Az Öreghegyi Mulatságot hagyományosan a Bory téren rendezik meg augusztus 19-én. Az Öreghegyi Közösségi Ház előtti parkolórészt teljesen lezárják a Fiskális út felől augusztus 18-án, vasárnap 18 órától augusztus 20-án, kedden 6 óráig. Vasárnap 18 órától kedden 20 óráig a mobil WC-k és a másnapi rendezvényre érkező autók helyének biztosítása céljából teljesen lezárják a Bory téren lévő parkolókat. Lezárják továbbá a rendezvény napján 6 órától másnap 6 óráig a Bory teret, a Máriavölgyi utcát az Öreghegyi Borháztól Sasvári utca csatlakozásig, illetve a Vágújhelyi utcát a Bory tértől a Kassai utcáig. A Szőlőműves szobrának koszorúzása idején, 15.40-16 óra között rendőri irányítás mellett ideiglenesen lezárásra kerül a Fiskális-Pozsonyi úti körforgalom.

Kérik a lakosok és a gépjárművezetők türelmét, fokozott figyelmét, körültekintő útvonaltervezését.

 


                                 

Szöveg: Fraller Ildikó


 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.