Kapcsolódások - Relations

2019.08.13. 15:55
KÖZLEMÉNY  - 2019. augusztus 13. (kedd)
Csizik Balázs alkotásai a Pelikán Galériában
 
 
 
 
 
A székesfehérvári születésű Csizik Balázs vizuális alkotóművész tárlata augusztus 16-án, pénteken 18 órakor nyílik a Pelikán Galériában. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett eseményt Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeum kurátora nyitja meg. A kiállítás megnyitójára minden érdeklődőt szeretettel várnak!


A székesfehérvári születésű Csizik Balázs a vizuális kommunikáció területén szerezte mesterdiplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. Tanulmányai során a kortárs magyar absztrakt fotográfia helyzetével foglalkozott. 2018 szeptembere óta a sanghaji székhelyű BROWNIE Contemporary Art Photo Gallery képviselt művésze. Csizik Balázs számára a kínai kultúrkapcsolatok ápolása Budapesten is fontos misszió. Jelenleg több magyar-kínai szervezésű kulturális programban vesz részt, mint kreatív kommunikációs szakember.

Művészeti munkája során főleg a kortárs építészet, valamint a kortárs absztrakt művészettörténeti alapok hatnak rá – így a századforduló konstruktivista alkotási formái, illetve azon alkotási formák, amelyek szín- és formai redukcióra épülnek. Munkáira az absztrakt formai redukció, az alapszínekkel és síkidomokkal való tér- és kompozícióalkotás jellemző.

Alkotásait a székesfehérvári közönség Kapcsolódások - Relation címmel augusztus 16-án, pénteken 18 órakor nyíló kiállításán láthatja a Pelikán Galériában. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett eseményen Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeum kurátora méltatja a művészt és alkotásait. 

A szeptember 20-ig látható kiállítás pénteki megnyitójára minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
16
21
22
23
24
25
26
27
28
29
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.