Nézd, lásd, fotózd, oszd!

2019.08.14. 13:55
KÖZLEMÉNY - 2019. augusztus 14. (szerda)
Göndöcs Csaba fotóiból nyílik tárlat Kisfaludon
 
 
 
 
 
 
Göndöcs Csaba építészmérnök fotóiból nyílik kiállítás augusztus 16-án, pénteken 18 órakor Székesfehérvár-Kisfaludon, a közösségi házban. A tárlaton megjelenő képek közös jellemzője, hogy kiemelten foglalkoznak a negatív tér megjelenítésével, a mesterséges és természetes környezet kölcsönhatásával. A mobiltelefonnal a közösségi felületekre készült, a szokásostól eltérő kompozíciójú fényképek különleges élményt nyújtanak a nézőknek. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Első kiállítására készül Göndöcs Csaba. A székesfehérvári építészmérnök érdeklődése annak idején pécsi tanulmányai során fordult a mesterséges, épített környezet felé, amelyben elsősorban a felületek, vonalak, metszéspontok összességéből kirajzolódó összhang vagy éppen diszharmónia ragadta meg.

A fényképezéssel a 2000-es évek közepén kezdett el komolyabban foglalkozni, ekkortól már tudatosan alakította a fotói kompozícióit, a néző figyelmét jellemzően egyes épületek, építmények, terek olyan részleteire irányítva, amelyek felett a hétköznapokban átsiklunk. Göndöcs Csaba vallja, nyitott szemmel kell járni a világban ahhoz, hogy az ember meglássa, amit kevesen vesznek észre. Az általa rögzített, eltérő kompozíciójú képeket pedig rögtön megosztja közönségével a világhálón.

A Kisfaludi Közösségi Házban augusztus 16-án, pénteken 18 órakor nyíló tárlatra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.