Jövő héten kezdődik az őszi rágcsálóirtás

2019.09.06. 11:02
KÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 6. (péntek)
Ne érintsék meg az irtószeres dobozokat!
 
 
 
Az őszi rágcsálóirtás keretében 2019. szeptember 12-től, jövő csütörtöktől folyamatosan helyezik ki az irtószeres dobozokat a Székesfehérvár területén lévő nyílt vízfolyásoknál. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett szer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere a Konkion injekció (K1vitamin), amelynek beadását kizárólag orvos végezheti.

Az irtószeres dobozokat egy hónap elteltével, 2019. október 12-től folyamatosan visszaszedik. Addig is arra kérnek mindenkit, hogy a rágcsálóirtás sikere és saját egészségének védelme érdekében ne nyúljanak a kihelyezett dobozokhoz, és a vízfolyások melletti kutyasétáltatáskor is legyenek körültekintőek!
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.