Barangolás János vitézzel

2019.09.09. 13:33
KÖZLEMÉNY  - 2019. szeptember 9. (hétfő)
 
 
 
 
János vitéz nyomában barangoltak pénteken a Bory Jenő Általános Iskola, a Talentum Református Általános Iskola, valamint a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákjai a Petőfi parkban. Az eseményen jelen volt Farkas László önkormányzati képviselő is. Az óriások földjére, Lengyelországba és a francia udvarba is ellátogattak a fehérvári diákok egy rendhagyó irodalomóra keretében a Petőfi parkban. Göbölös Gábor és Gula Miklós drámapedagógusok vezetésével táncos foglalkozást tartottak a Kákics zenekar közreműködésével a TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001 projekt alá tartozó „János vitéz barangolásai” rendezvény keretében.

A kalandos utazást követően a Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola, a Talentum Református Általános Iskola, és a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákjai az M-ART, valamint a MintaKINCStár alkotó és játéktér tagjaival kézműves foglalkozásokon csákót és lovacskás csipeszhuszárt készítettek. A gyerekek azt is megtudhatták, mire való a mézeskalácssütő fa. 

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.