Ösztöndíj a helyi felsőoktatás hallgatóinak és középiskolásoknak

2019.09.11. 11:08
KÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 11. (szerda)
Szeptember 25-ig lehet pályázni
 
 
Székesfehérvár polgármestere ösztöndíjpályázatot hirdet a város szakképzéseiben résztvevő középiskolásoknak, a helyi felsőoktatásban tanuló nappali tagozatos hallgatóknak, illetve azoknak, akik aktívan részt vesznek egyetemük Hallgatói Tanácsának munkájában. Az Alba Regia-pályázatokat szeptember 25-ig lehet benyújtani. Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj
elnyerésére pályázhat az a tanuló, aki keresett szakképesítésben szakgimnáziumi vagy szakközépiskolai nappali rendszerű iskolai oktatásban vesz részt.  A 9. évfolyamos diákoknál feltétel, hogy a 7. év végi és a 8. félévi érdemjegyeinek számtani átlaga, a magasabb évfolyamos tanulóknál pedig a megelőző tanév átlaga legalább 3,75 legyen. Az ösztöndíj félévente 50.000 forint értékű, egy összegben folyósított juttatást jelent.

Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjban
részesülhetnek azok az alap- vagy mesterképzésben résztvevő aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik tanulmányaikat vagy a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, vagy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, vagy a Kodolányi János Egyetem székesfehérvári képzési helyszínén folytatják, és még nem töltötték be 25. életévüket. Feltétel továbbá, hogy a legutolsó aktív félévben a hallgató megszerezte az előirányzott kreditmennyiség 90 %-át, a tanulmányi átlaga pedig legalább 3,75 volt. Az azonos félévre beiratkozott előadó-művészeti szak esetében 1 fő, egyéb szak esetében szakonként 2-2 fő hallgató kap ösztöndíjat, az elsőéves hallgatók esetében a két legmagasabb felvételi pontszámot elérő részesül ösztöndíjban. Az ösztöndíj félévente 100.000 forint értékű, egy összegben folyósított juttatást jelent.

Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra a helyi felsőoktatásban tanuló hallgatók pályázhatnak: 4-4 nappalis, aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező hallgató részesülhet ösztöndíjban, aki a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács tagja. Az ösztöndíj félévente 40.000 forint értékű, egy összegben folyósított juttatást jelent.

A pályázatot a mellékletben megtalálható adatlap kitöltésével, zárt borítékban kell benyújtani: vagy postán SZMJV Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Iroda címére (Székesfehérvár, Városház tér 1.), vagy személyesen a hivatal ügyfélszolgálatán (Kossuth u. 4.). A borítékon fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét, valamint a pályázatok pontos elnevezését.

A pályázati adatlapot a hivatal ügyfélszolgálatán, az érintett felsőoktatási intézményben lehet beszerezni, illetve letölthető Székesfehérvár Megyei Jogú Városa hivatalos honlapjáról: http://www.szekesfehervar.hu/aktualis-palyazatok (ugyanitt elérhetőek a részletes felhívások). A pályázathoz csatolni kell az aktív hallgatói jogviszonyt igazoló irat eredeti példányát/középiskolásoknál az iskolalátogatási igazolást, illetve a felhívásokban megjelölt kitételekről szóló igazolásokat.

A határidő után, illetve a hiányosan, hibásan benyújtott pályázatok érvénytelenek. A pályázatok beérkezési határideje: 2019. szeptember 25. 16.00 óra.

Az elbírálásra október 30-ig kerül sor, az eredményről a jegyző írásban értesíti a pályázókat.
                              
Szöveg: Fraller Ildikó

 

 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
5
10
19
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.