Gólyatánc az Országalmánál

2019.10.04. 11:45
KÖZLEMÉNY - 2019. október 4. (péntek)
Belvárosi avatónap a kodályosokkal. Galéria
 
 
Gólyacsőrt öltött kodályos gimnazisták táncoltak ma délelőtt az Országalmánál: az avatónap napsütésben és remek hangulatban kezdődött a fehérvári utcákon.

 

A Kodály Zoltán Gimnáziumban hagyomány, hogy a kilencedikes gólyák a városhoz kapcsolódó rejtvényes feladatokat kapnak: a pénteki avató programban szelfik készültek a Belváros jellegzetes helyszínein, például Mujkó szobránál, az Órajátéknál és a Virágóránál. A csapatot Farkas Fanni főgólya vezette a reggeli sétán. A fehér leplekbe öltözött és gólyacsőrt öltött fiatalok táncolták körbe az Országalmát – a gólyalépéseket az Érik a szőlővel kísérték, aztán popzenei egyveleg következett, a rögtönzött koreográfiákat pedig a jókedv kísérte végig.

A feladatok után a diákok városbemutató programon vettek részt: a hagyományos kisvonatot idén az óriáskerékre cserélik, és a magasból nézik meg Székesfehérvárt, a gimnáziumi tanulóévek helyszínét.

Az Országalmánál készüét fotók letölthetőek a Galériából!

 


                                             

Szöveg: Fraller Ildikó

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.