Őszi bogyók és gyógynövények

2019.10.04. 13:53
KÖZLEMÉNY - 2019. október 4. (péntek)
Csákberénybe indul Herbarius túra vasárnap. 
 
 
 
Október első Herbarius túrájára várnak minden természetkedvelőt, akik szívesen tesznek egy jó erdei sétát vasárnap Csákberényben. A gyűjthető termések, bogyók mellett bőven akadnak még virágzó gyógynövények is, ajánlja a programot Lencsés Rita szakértő.  A Csákberényi Vadászati Múzeum parkolójában várják vasárnap reggel azokat, akik szívesen kirándulnak egyet az őszi természetben: a Herbarius programok következő túrája Lencsés Rita szakértő vezetésével indul október 6-án 9.15 órakor. Az egyre színesebb erdő bőven kínál bogyókat, egyéb terméseket, de akadnak még virágzó, gyűjthető gyógynövények is.

A gyűjtéshez, mint mindig, célszerű vágószerszámot, papírzacskót vinni, a bogyókhoz edényt, kosárkát, a program előtti kóstolóhoz pedig saját poharat. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a fehérvári buszpályaudvarról 8 órakor induló, járatot javasolják, zámolyi átszállással. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges – a krizsany.anna@szikm.hu (70/338-6173) vagy a lencsesrita82@gmail.com (30/296-6480) elérhetőségek valamelyikén lehet.

A körülbelül 4,5 km-es túra nagyjából 13 óráig tart.


További részletek a https://www.facebook.com/herbarius.programok oldalon olvasható.                                                     

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.