Újabb CT-berendezést állítanak be a kórházban

2019.10.04. 16:00
KÖZLEMÉNY - 2019. október 4. (péntek)
A betegbiztonság növelése és a várakozási idő csökkentése a cél. 
 
 
 
A betegbiztonság érdekében két CT-berendezés fog működni a székesfehérvári kórházban. Erről tájékoztatta dr. Cser-Palkovics Andrást a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működő CT-MR Diagnosztikai Központ vezetője.


A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban működik az ország egyik legmodernebb CT-berendezése. A CT-MR Diagnosztikai Központbeli, 128 szeletes felvételt készítő gép sajnos néhány napig műszaki probléma miatt nem üzemelt. Hogy többé ilyen helyzet ne álljon elő, ezért elindították egy második CT-berendezés beszerzését, azaz a jövőben két CT-berendezés működik majd a fehérvári kórházban. Ez a betegellátás biztonságát és a várakozási idő csökkentését is szolgálja majd.

Dr. Cser-Palkovics András az elmúlt időszakban több egyeztetést folytatott az egészségügyi szolgáltatóval, hogyan lehetne jelentősen lerövidíteni a várakozási időket a CT-MR vizsgálatokra. Cél, hogy az akut beteg azonnal, az onkológiai beteg legfeljebb két héten belül, és mindenki más székesfehérvári is legkésőbb 1 hónapon belül vizsgálati időpontot kapjon a Diagnosztikai Központba, ahol a magas szinten képzett szakembergárda és az eszközök is rendelkezésre állnak ehhez. A megállapodás részleteit hamarosan be is jelentik. 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.