Őszi séta és rendhagyó történelemóra csütörtökön a Hosszútemetőben

2019.10.07. 14:05
KÖZLEMÉNY - 2019. október 7. (hétfő) 
A program 16.30 órakor indul a sírkert kápolnájától.
 
 
 
 
 
Különleges sétára és rendhagyó történelemórára invitálja az érdeklődőket a Városszépítő és -Védő Egyesület. Az esemény október 10-én, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik a Palotai úti Hosszútemetőben.

Évek óta hagyomány, hogy a szervezet tavasszal és ősszel temetői sétára hívja a Székesfehérvár várostörténete iránt érdeklődőket. Ezúttal is Poklosi Péter, az egyesület elnöke mutatja be a Hosszútemetőben nyugvó neves személyiségeket, síremlékeiket és a sírkert művészi értékű alkotásait. Az elmúlt hónapokban ismét több, különlegesen értékes síremlék, kripta felújítása készült el, amelyeket most tekinthetnek meg legelőször a résztvevők.

A program csütörtökön 16.30 órakor a temető kápolnájától indul. A részvétel díjtalan, szeretettel invitálnak minden érdeklődőt!
Szöveg: Havasi Tímea

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.