Jövő szerdán adják át a Schmidl-díjat

2019.10.31. 15:09
KÖZLEMÉNY - 2019. október 31. (csütörtök)
Egy alkotópárost ismer el a város
 
 
 
 
Az építészet világnapja alkalmából idén is városi elismerést ad át a polgármester a Hiemer-házban. Az ünnepségre jövő szerdán 17 órakor várják a szakmabelieket és az érdeklődőket.Az építészet világnapja alkalmából dr. Cser-Palkovics András polgármester adja át a város által alapított Schmidl Ferenc-díjat.

A város egykori Ybl Miklós-díjas főépítészének a nevét viselő elismeréssel azokat a szakembereket díjazzák, akik 1990 után létrejött alkotásukkal hozzájárultak a város építészeti kultúrájának az előmozdításához, a városkép fejlődéséhez.

Az ünnepségre – amelyen az idei esztendőben két szakembernek is gratulálnak – november 6-án, szerdán 17 órakor várják a szakmabelieket és az érdeklődőket a Hiemer-ház házasságkötő termében.
                                       

 
Szöveg: Fraller Ildikó
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
27
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.