Fehérvár Hangja: már a legjobb tizenkettőt keresik

2019.11.04. 10:08
KÖZLEMÉNY - 2019. november 4. (hétfő)
 
 
 
 

Popslágerek, rockballadák, régi klasszikusok csendülnek fel a Fehérvár Hangja elődöntőjében. A huszonnégy versenyző november 9-én, szombaton 10 órától a Fehérvári Civil Központ színháztermében áll a közönség és a zsűri, Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Szakács Gergő és Vörös Tamás  elé.


Már csak néhány nap választ el bennünket attól, hogy megtudjuk, a Fehérvár Hangja huszonnégy versenyzőjéből ki lesz az a tizenkettő, aki a Székesfehérvár és Fejér megye zenei tehetségkutatójának decemberi döntőjében színpadra állhat. Az elődöntősök – Bella Viktória, Béni Dorottya, Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Jenei Márton, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Kuglics Evelin, László Vivien, Matern Vanda, Molnár Júlia, Molnár-Schoffhauzer Alexandra, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka, Polyák Jakab, Rimai Ádám, Sáska Maja, Szudár Balázs, Vértes Lili és Vida Vivien – már lázasan készülnek az újabb megmérettetésre. Az énekesek az elődöntőn zenei alapra vagy saját kísérettel adják elő a dalokat a közönség és a zsűri – Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője, Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa, Szakács Gergő, a Follow the Flow frontembere és Vörös Tamás jazz-zenész – előtt.

Az elődöntőn többek között Avicii, Bruno Mars, Amy Winehouse, Rihanna, Alicia Keys és Sam Smith nagy slágereit hallhatjuk, de olyan régi klasszikusokat is megidéznek a fiatalok, mint Janis Joplin, Frank Sinatra vagy Etta James. Egy énekes tehetségkutatón Tina Turner is megkerülhetetlen, az ő egyik dala ezúttal férfiváltozatban hangzik majd el. A népszerű musicalslágerek közül csak egy, A nyomorultak talán legnépszerűbb dala szerepel az elődöntőn, és persze lesz olyan versenyző is, aki saját szerzeménnyel készül.

A tehetségkutató a versenyzők számára mentornapokkal folytatódik, a közönség pedig a fináléban találkozhat a legjobb tizenkét énekessel december 8-án, vasárnap 18 órakor a Vörösmarty Színházban. A döntő ezúttal is látványos színpadi show lesz, Szakál Attila rendezésében, a döntősök produkcióiban hagyományosan táncosok is közreműködnek, a közös dalokat pedig élő zenekar kíséri. A döntőre jegyeket az elődöntő ideje alatt a Fehérvári Civil Központban, azt követően pedig online, a www.jegy.hu oldalon lehet váltani.

Az elődöntőre a belépés a közönség számára ingyenes, a versenyzők és a szervezők mindenkit szeretettel invitálnak a nézők soraiba!


 


Szöveg: Lőrincz Miklós

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.