Székesfehérvár a mai közgyűlésen is példát mutatott

2019.11.07. 13:43
KÖZLEMÉNY - 2019. november 7. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
 
Egyhangú szavazással választotta meg a székesfehérvári képviselőtestület alakuló ülésén a város alpolgármestereit, tanácsnokait és a bizottsági tisztségviselőket, tagokat, valamint a mai rendkívüli közgyűlésen a bizottságok külső, szakértő tagjait. Ezt a példaértékű konszenzust közösségi oldalán is megköszönte dr. Cser-Palkovics András. A polgármester büszkeségének is hangot adott, hogy a demokrácia adta lehetőségekkel élve, közösen építik tovább Székesfehérvárt.
 
A dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán közzétett bejegyzés az alábbiakban olvasható:
 
„Székesfehérvár ma is példát mutatott. Így is lehet, és szerintem egy demokráciában így is kell elindítani egy új önkormányzati időszakot. Teljes konszenzussal került elfogadásra a működés struktúrája és egyhangúlag kerültek megválasztásra az alpolgármesterek, tanácsnokok és a bizottságok tisztségviselői, tagjai is. Örülök és büszke vagyok rá, hogy miközben más városokban veszekedések kísérik az új testületek felállását, addig Székesfehérváron a demokrácia szabályait és szokásjogait is megtartva, teljes konszenzussal születtek meg ezek a döntések. Mindig is a demokratikus gondolkodásnak alapjának tekintettem, hogy az ellenőrzési feladatokat ellátó bizottság (pénzügyek, költségvetés, gazdálkodás) elnöke, valamint a város vagyonával, közszolgáltatásaival kapcsolatos ellenőrző feladatokat ellátó tanácsnokok is ellenzéki képviselők legyenek. Fontos, hogy képviselőtársaim ezeket a feladatokat és felelősséget elvállalták, ahogy fontos az is, hogy a közgyűlésben kialakult 2/3-1/3 arányhoz képest a kormánypárt önmérsékletének köszönhetően az ellenzék kedvezőbb arányban kaphatott szerepet a tanácsnoki és bizottsági struktúrában. Megteremtettük a lehetőségét annak is, hogy minden székesfehérvári ember, aki részt vett a választásokon képviselve legyen a következő évek városfejlesztési munkájában. Köszönöm valamennyi képviselőtársamnak, pártállástól függetlenül, hogy sikerült megteremteni a konszenzust. Remélem ez a hangvétel és hozzáállás jellemzi majd a közéletünket a következő években is. Ne üres szlogen, hanem valódi magatartásformánk legyen a konstruktív párbeszéd közös otthonunkért, Székesfehérvárért. Ahogy az alakuló közgyűlésen fogalmaztam: sziget, ahol a hatalmat gyakorlók gesztusát nem a gyengeség jeleként értelmezik, ahol az ellenzéket is felemeli, ha elfogadja, és viszonozza a gesztusokat. Sziget, ahol lehet valódi pártbeszédet folytatni. Sziget, ahol a viták nem a rombolásról, hanem az építésről szólnak. Százezren egy csapatban!”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.