Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn

2019.11.07. 14:11
KÖZLEMÉNY - 2019. november 7. (csütörtök) 
 
 
 
 
Az esküvőszervezéssel, a ceremóniával és a lagzival foglalkozik a Barátság mozi november 20-i, szerdai Csajos estje. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés előadója az egyik legkeresettebb ceremóniamester és szertartásvezető, Kovács Kata lesz. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet vetíti a város mozija.
 
 
Nehéz ennél csajosabb témát találni, hiszen a lányok egészen kis koruktól erre a napra készülnek – az esküvőhöz ugyan kell egy vőlegény is, de a köztudatban ez mégis úgy van elkönyvelve, hogy ez a menyasszony nagy napja. Kortól függetlenül minden lányt magával ragad a csodás ruhaköltemények, a dekorációs lehetőségek és az aktuális esküvői trendek áradata.
 
Minden menyasszony egyet akar, hogy az ő esküvője különleges legyen. Mást és máshogyan akar, mint az eddig látott esküvők. Mindenki más azonban úgy érzi, ő valamelyik másik bolygón van, mint az ifjú pár. Nekik nem mond semmit a ’vintage’ vagy a ’save the date’. És azt sem értik, miért kellene már az esküvő időpontja előtt két hónappal visszajelezni, hogy részt vesz-⁠e a lagziban, vagy miért nem illik pirosban, fehérben vagy feketében megjelenni a nagy napon. Találkozhat-e a két fél nézőpontja? Van-e megoldás arra, hogy vendégként és menyasszonyként is ugyanolyan szuperül érezzük magunkat egy esküvőn? Természetesen van, főként erről szól majd az előadásom” – mondja az estről Kovács Kata, aki megtörtént esküvői történetek segítségével világít rá a két nézőpontra, hiszen ugyanazt a dolgot teljesen másképpen látják az érem két oldalán.
 
Esküvőirányító szerepkörben általában férfiakat láthatunk, hiszen a ceremóniamester hivatás a vőfély szakmából nőtte ki magát a modern esküvői igények hatására. Ezért sokszor újdonságként hat az esküvőjükre készülőknek, hogy létezik női ceremóniamester is. Kovács Kata ceremóniamester és szertartásvezető több mint hat éve áll a nagy nap szolgálatában, így rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, és ezek egy részét most a hallgatósággal is megosztja.
 
A beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Marco Danieli rendezésében, Michele Riondino, Laura Chiatti és Valeria Bilello főszereplésével. A történet főhősei, Matteo és Francesca fülig szerelmesek egymásba, ám a lány kalandvágyó típus, így elhagyja szerelmét, hogy kedvére utazzon a világban. Amikor öt év után hazatér Olaszországba, minden ott folytatódik, ahol abbamaradt: a szerelem még hevesebben lángol a két fiatal között. Kapcsolatuk elmélyül, de jellembeli különbségeik megmaradnak: Matteo nyugalomra és biztonságra vágyik, Francesca viszont különleges és modern lány szeretne maradni... Mindez egy romantikus, zenés filmben, amelyben a '70-es évek népszerű olasz slágerei mai hangzásban csendülnek fel.
 
A november 20-i Csajos estre már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon.
 
 
 
 
 
 
További információk:
Krainhoffer Andrea
Fehérvári Programszervező Kft.
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Telefon: 70/443-7068
E-mail: krainhoffer.andrea@fehervariprogram.hu
Honlap: www.baratsagmozi.hu
Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Lőrincz Miklós (Fehérvári Programszervező Kft.)
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.