A vásárláskor is be kell tartani az egészségügyi előírásokat!

2020.03.19. 08:29
KÖZLEMÉNY - 2020. március 19. (csütörtök)
Az áruházak együttműködésre hívják a lakosságot
 
 
 
 
 
Óriási mértékű vásárlás, felvásárlás indult meg az üzletekben, a járvány terjedésének a megelőzése érdekében javasolt figyelmeztetéseket sem mindig tartják be az emberek.  A vásárlók, az otthon maradt családtagok és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva hívja együttműködésre a lakosokat az Országos Kereskedelmi Szövetség: kérik, hogy lehetőleg egyedül, és ne csúcsidőszakban vásároljanak az emberek, illetve tartsák be az üzletekben a javasolt egy-egy méteres távolságot is. A vállalatok a biztonságos ellátásra törekszenek, a szigorú egészségügyi előírások betartásával – fogalmazták meg. Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjai közös nyilatkozatot tettek, amiben együttműködést kérnek a járvány alakulásának jelenlegi szintjén – a lakosok, a családok és az ott dolgozók érdekében. A tagvállalatok betartják a kormány által elrendelt szabályokat, és az élelmiszer-, illetve az alapvető termékek ellátására törekszenek, a szigorú egészségügyi követelmények betartásával.

A tagvállalkozások – köztük az Aldi, az Auchan, a DM, a Lidl, a Media Markt, a Metro, a Mol, az Obi, a Penny Market, a Praktiker, a Rossmann, a Spar és a Tesco – célja a biztonságos ellátás. Az élelmiszer-áruházakban az alapos takarítás fenntartására megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer-rendelések mennyiségét, továbbá növelték a dolgozók szüneteinek a számát – a gyakoribb kézmosás biztosítására.  

Együttműködésre hívják fel a lakosságot a következők betartásában:
- lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot;
- az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, a WHO ajánlása egy méter;
- ügyeljenek a higiéniai ajánlásokra!

 

 
                                     Szöveg: Fraller Ildikó
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.