A szabadtéri sportpályákat is lezárják, az online ügyintézés folyamatos – aki teheti, mindenki maradjon otthon!

2020.03.19. 17:14
KÖZLEMÉNY - 2020. március 19. (csütörtök)
 
 
 
 
 
A 70 év felettiekről való gondoskodásról, valamint a közösségi terek használatában bevezetett további korlátozásokról is beszámol dr. Cser-Palkovics András polgármester. A legfontosabb betartandó szabályokról, valamint a folyamatos és hiteles tájékoztatást segítő új városi applikációról is olvashatnak az alábbiakban.  


"Tisztelt Fehérváriak!

A mai napon is számos információt szeretnék megosztani Önökkel, hiszen szakembereink folyamatosan dolgoznak, a rendkívüli helyzetben mindent megteszünk közösségünk tagjaiért. 

- Sokan érdeklődnek a 70. életévüket betöltöttek közül telefonon és e-mailben ügyfélszolgálatunkon. Ez is mutatja, hogy milyen fontos az összefogás, és szerencsére egyre többen veszik komolyan azt a figyelmeztetést, hogy az időseknek most otthon kell maradniuk. A legtöbben információért hívják kollégáimat, de 30 konkrét segítségkérés is befutott már. Ugyanilyen fontos, hogy az otthonmaradást vállaló idős embereknek legyen kihez szólniuk, így az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakembereinek, valamint civil szervezetek és önkéntesek bevonásával elindul egy telefonos lelki segítségnyújtás is.
- Átmenetileg kijárási és befogadási tilalmat rendelt el az állami hatóság a szociális intézményekben, de az érintett családok a házi segítségnyújtás lehetőségével a továbbiakban is élhetnek. Ezt városunkban a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben lehet jelezni, kérjük, telefonon vegyék fel velük a kapcsolatot.
- Nagyon sokan hívják telefonon a háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, így türelmet kérünk, ha nem sikerül azonnal elérni őket. Kérjük, mindenképpen telefonon és ne személyesen történjen a háziorvos megkeresése. A könnyebb elérés érdekében a Humán Szolgáltató Intézet közreműködésével készítünk egy e-mail listát, amelyet a város honlapján fogunk közzétenni, ez is segíti majd a kapcsolattartást a szakemberekkel.
- Hétfőtől a Volánbusz ritkítja járatait a helyi közösségi közlekedésben a jelentősen lecsökkent igényeknek megfelelően. A menetrenddel kapcsolatos információk elérhetőek lesznek a városi honlapon.
- A játszótereket is lezárjuk! A Városgondnokság a kerítéssel nem körbevett helyszíneken körbeszalagozza a játszóeszközöket.
- Szombaton reggeltől a szabadtéri sportpályákat (Bregyó, Halesz, Túrózsáki úti és Aszalvölgyi park) is lezárjuk. Kérjük, ne használják ezeket!
- Lezárjuk a kutyafuttatókat, és nem indítjuk el a szökőkutakat.
- Az intézkedések betartásában a polgárőrség segítségét kérte a város, ők fognak járőrözni az érintett területeken, és hazaküldik az ott tartózkodókat.
- Mától a Tourinform Iroda telefonos és e-mailben folytatott ügyfélfogadásra áll át.
- Hétfőtől már valamennyi fehérvári közszolgáltatónál online ügyintézésre lesz csak lehetőség.
- Újabb felajánlások érkeztek a fehérvári cégektől. Köszönjük a Merx áruház kínai tulajdonosának, hogy több ezer sebészi maszkot ajánlott fel az Önkormányzat védekezésben résztvevő munkatársainak, a kórháznak, a mentőszolgálatnak, a rendőrségnek, tűzoltóságnak és a gyermekvédelmi központnak. Köszönjük az Alba Plazában működő KFC étteremnek az idős emberek mai ellátásában nyújtott segítséget, és a Masterplast által tett tárgyi felajánlást.
- A mai napon egy újabb értesítést kaptunk, azaz eddig a percig 18 hatósági házi karanténra kötelezett személy van Székesfehérváron.

Külön szeretnénk megerősíteni az önkéntesekre vonatkozó felhívást az egészségügyben dolgozók és pszichológusok felé. Egyéb feladatokra is várjuk az önkéntesek jelentkezését az onkentes@szekesfehervar.hu címre. Levélben megkerestük az egészségügyi magánszolgáltatókat is, hogy ki tudna segíteni a veszélyhelyzet fokozódásakor a városi ellátásban. 


Betartandó, kiemelkedően fontos szabályok egészségünk védelme érdekében:

Mindenki, aki megteheti, maradjon otthon! Különösen a legveszélyeztetettebb korosztály, az idős emberek figyeljenek erre! Őket mindenben segítjük, Önkormányzatunk a 70 év felettieknek külön lehetőséget biztosít, hogy megkönnyítse ellátásukat.
Nincs nyári szünet és nincs tanszünet sem! Kérem a szülőket, hogy felelősséggel gondoskodjanak arról, hogy a fiatalok és a gyerekek ne közterületeken tartózkodjanak, hanem otthon!
Kérem, hogy kerüljük el a tumultuózus jelenteket az áruházakban és a bevásárlóközpontokban! Minden szakmai szervezet tájékoztatása szerint: nincs és nem lesz hiány Magyarországon az alapvető élelmiszerekből!
Kulcskérdés és tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat! És tartsuk az ajánlott 2 méteres távolságot!
Ha bármilyen tünetet észlel magán, kérjen telefonon orvosi segítséget! Semmiképpen ne személyesen menjen be a rendelőbe!  
A fenti figyelemfelhívásokat azért is komolyan kell vennünk, mert az operatív törzs ma bejelentette, hogy az egész országban jelen van a koronavírus. Kérjük az óvatosságot, és azt, hogy mindenki maradjon otthon, kerülje a személyes találkozásokat!
További információk: www.szekesfehervar.hu és a ma elindított Székesfehérvár applikáció, amely Androidon és IOS-en is elérhető.                                                                
dr. Cser-Palkovics András
                                                                             polgármester"
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.