Maszk a fehérváriaknak

2020.03.22. 14:01
KÖZLEMÉNY - 2020. március 22. (vasárnap)
 
 
 
 
 
Vasárnapi lakossági tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András polgármester arról adott hírt, hogy maszkok beszerzésével és szétosztásával segítik a vírusnak leginkább kitett és a járvány megfékezésében nélkülözhetetlen munkát végzők mellett a fehérvári lakosságot is. Mint közösségi oldalán közösségi oldalán közzétett bejegyzésében írja: „50 millió forint értékben szerzünk be sebészi maszkokat a lakosság számára. Ezek kiosztásának ütemezéséről és módjáról később intézkedünk. De felhívom mindenki figyelmét: Nincs nagyobb védelem, főként az időseknek és a más betegségekkel élőknek, mint az otthon maradás!” Dr. Cser-Palkovics András polgármester teljes tájékoztatója az alábbiakban olvasható.
Tisztelt Fehérváriak!

Az elmúlt napokban az Önkormányzat több ezer ffp2-es, tehát magas biztonságot nyújtó és a vírus belélegzésének kockázatát jelentősen csökkentő maszkot szerzett be illetve beszerzését indította el 20 millió forint értékben. Ezeket a maszkokat orvosaink, ápolóink, mentőseink és az egészségügyi, szociális intézményekben kritikus feladatot ellátók számára osztjuk ki. Legelőször tehát a vírusnak leginkább kitett és a járvány megfékezésében nélkülözhetetlen munkát végzők biztonságát teremtjük meg. Emellett természetesen minden székesfehérvári szubjektív biztonságérzete is kiemelten fontos az Önkormányzatnak, ezért 50 millió forint értékben szerzünk be sebészi maszkokat a lakosság számára. Ezek kiosztásának ütemezéséről és módjáról később intézkedünk. De felhívom mindenki figyelmét: Nincs nagyobb védelem, főként az időseknek és a más betegségekkel élőknek, mint az otthon maradás!

Tudni kell ugyanis mindannyiunknak: a szakemberek és a Tisztifőorvosi Szolgálat tájékoztatása szerint a sebészi maszk nem nyújt teljeskörű védelmet a vírusok belélegzése ellen, viselésük nem váltja ki a járvány lassításának egyetlen biztos eszközét, az otthon maradást! A sebészi maszk a fertőzés terjedését lassítani tudja azzal, hogy a maszkot viselő, esetlegesen már fertőzött személy ne tudja továbbadni a kórokozót másoknak. A legtöbbet azzal tehetjük a járvány fékezése érdekében, ha betartjuk a hatóságok intézkedéseit, és fegyelmezetten otthon maradunk! Köszönöm minden fehérvárinak a közös erőfeszítést!

 

 

 

 

                                                                                           dr. Cser-Palkovics András
                                                                                                    polgármester


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.