Indul a #maradjotthonFehérvár kihívás

2020.03.22. 17:21
KÖZLEMÉNY - 2020. március 22. (vasárnap) 
 
 
 
 
Játékra hívta a fehérváriakat hivatalos Facebook oldalán dr. Cser-Palkovics András. A Maradj Otthon Fehérvár! online kihívás keretében minden héten várja a megadott téma legkreatívabb fotóit, videóit a maradjotthon@szekesfehervar.hu e-mail címre. A legötletesebb anyagok beküldői a veszélyhelyzet elmúltával értékes ajándékokat nyernek majd! Az első hét témája: „Értük maradok otthon!”
 
 
Minden rosszban van valami jó, és a koronavíruson innen sem áll meg az élet: Székesfehérvár otthonai nap mint nap tele vannak élettel, ezért a Maradj otthon! mozgalomhoz kapcsolódva játékra hívta hivatalos Facebook oldalán Fehérvár lakosságát dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
Mindig hittem abban, hogy az Önkormányzatnak és a polgármesternek nem csak a város üzemeltetése, fejlesztése a feladata, hanem a város hangulatáért is tennie kell. Ez vezérel most is, amikor a járványhelyzet kezelése és kötelességei mellett szeretném, ha az Önkormányzat a magától értetődő feladatain túl az otthon maradás kihívásain is könnyítene.” – írta posztjában a polgármester.
 
A #maradjotthonFehérvár online kihívás lényege nem más, mint hogy a veszélyhelyzet ideje alatt, annak minden intézkedését felelősségteljesen betartva, kreatívan mutathassa meg mindenki, hogyan telnek otthon a mindennapjai. Hogyan birkóznak meg a családok a home office, a tantermen kívüli digitális oktatási rend és a vírus miatt bevezetett intézkedésekkel kapcsolatos kihívásokkal, és fordítják az időt arra, hogy mindennapi feladataik ellátása mellett minél több minőségi időt töltsenek családjaikkal - otthon!
 
A felhívás keretében ezután a veszélyhelyzet ideje alatt vasárnaponként teszi közzé az új témát a polgármester hivatalos Facebook oldalán, amelyre következő péntekig várja a képeket, rövid videókat, kreatív anyagokat a maradjotthon@szekesfehervar.hu e-mail címre. Nyerteseket – I-III. helyezettet – minden hét végén hirdetnek.
 
Aki játszik, természetesen nem marad üres kézzel: a heti elsők egy közös vacsorát, majd színházi élményt nyernek a polgármesterrel. A másodikok egy kávéra és a Székesfehérvári Balett Színház egyik előadására lesznek a városvezető vendégei, míg a bronzérmesek egy-egy városi ajándékcsomagot kapnak majd, valamint minden kedves díjazott és családjaik részt vehetnek egy városházi körsétán dr. Cser-Palkovics András kalauzolásában, hogy a koronavíruson túl Székesfehérvár újra tele legyen élettel.
 
Az első hét témája: „Értük maradok otthon!”
 
 
Százezren, otthon egy csapatban!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.