Székesfehérvári induló a tehetségkutató versenyen

2020.03.25. 15:19
KÖZLEMÉNY - 2020. március 25. (szerda) 
István, a király iskolába megy 
 
 
 
 
 

A Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az István, a király iskolába megy… országos verseny székesfehérvári versenyzője. Az iskolásoknak meghirdetett zenés színházi tehetségkutató 2000 jelentkezője közül a fehérvári diák bejutott a második fordulóba. Most a közönségen sor, hiszen szavazataikkal bejuttathatják a legjobbak közé a negyedik osztályos, tehetséges diákot.


A múlt év őszén indult el az István, a király iskolába megy… című program. Az ötezer hazai és külhoni magyar nyelvű általános iskola számára kiírt versenyben diákok adják elő, rögzítik és a YouTube-ra töltik a rockopera egy-egy jelenetét. A beérkezett regisztrációk alapján a Kárpát-medence közel 100 települése, majdnem 2000 iskolása jelentkezett csoportos és egyéni kategóriában, hogy megmérettesse magát a versenyben.

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Czombál András az egyéni, szólista kategóriában indult.  A szólisták az általuk választott szerepben, szerepekben (István, Koppány, Sarolt, Réka, Gizella, Táltos, Laborc) mérettetik meg magukat. Andris Koppány szerepére jelentkezett, mert a megadott listában szereplő szólódalok közül Koppány egyik dala a kedvence a rockoperából.

Andris bemutatkozójából kiderül, két éve szerepelt először a Vörösmarty Színház egyik darabjában statisztaként, és azóta vonzza a színpad. Kedvencei azok a műfajok, ahol az éneklés és a színészet összefonódik. Tagja az iskola amatőr musicalcsapatának és színjátszó körének is. A mostani versenyhez nagy lendületet adott, hogy felkészítő tanára, Erőss Orsolya segítségével eljutott a Madách Színház musical tehetségkutatóján a harmadik fordulóig. Mint mondja, bár a mostani helyzet miatt otthon van, így is minden nap énekel. Az Operaház által hirdetett „Nemzeti dalaink” játékos versenyen már többször szerepelt a napi kiemeltek között. A zenén kívül a sportolásért is rajong. Néptáncra és atlétikaedzésre jár, valamint focizik és egyre jobban szeret úszni.

A tehetséges fiatalember sikeréhez most a fehérváriak is hozzájárulhatnak, szavazatukkal segíthetnek abban, hogy Czombál Andris eljátszhassa Koppány vezér szerepét. Ehhez nem kell mást tenni, mint a https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/56 oldalon pontozni a produkciót. A szavazatokat március 31-ig várják.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.