A rendkívüli időszakban is elszállítja a vegyes települési hulladékot a Depónia

2020.03.27. 11:17
KÖZLEMÉNY - 2020. március 27. (péntek) 
Lomtalanítást hétfőtől már nem lehet kérni.
 
 
 
 
 
 
 
A rendkívüli időszakban is a megszokott rend szerint végzi a szemétszállítást a Depónia Nonprofit Kft. A vegyes települési hulladékot akkor is elviszi a cég, ha a későbbiekben a járvány miatt csökkenteni kell a kapacitásait. Viszont arra kérik az ügyfeleket, hogy lomtalanítást a veszélyhelyzet utánra kérjenek.

A Depónia Nonprofit Kft. a tervek szerint mindaddig, míg erőforrásai engedik, nem csökkenti a hulladékszállítás műszaki tartalmát. Minden olyan gyűjtési tevékenység, melyeket a lakosok megszoktak, továbbra is működik.  Ha a járvány miatt csökkennek az erőforrások, akkor a cég a műszaki tartalom csökkentésére kényszerül, amit fokozatosan vezet be. A legfontosabb szolgáltatási elemet, a vegyes települési hulladékot azonban mindenképpen elszállítják, ami közegészségügyi szempontból elengedhetetlen.

Lomtalanítás időpontra hétfőtől már nem lehet jelentkezni, csak a Húsvétig megrendelt lomtalanításokat végzi el a közszolgáltató. A Depónia arra kér mindenkit, hogy a lomtalanítását a veszélyhelyzet elmúlása utánra időzítse. Fontos, hogy a most tavaszra tervezett székesfehérvári társasházi lomtalanítást későbbre halasztották.

A Depónia védi a dolgozóit, idejében megtett minden olyan intézkedést, ami a munkavégzés mellett megtehető és szükséges. Legfontosabb, hogy a munkavállalókat igyekeznek minél nagyobb mértékben elkülöníteni. A cég szinte a nullára csökkentette a külső kapcsolatait, ennek érdekében a személyes ügyfélszolgálat megszűnt. A Csalára történő, nem saját beszállításokat és a hulladékudvar üzemeltetését már felfüggesztették. 

A depóniás munkavállalókat védőeszközökkel, fertőtlenítővel látták el. Növelték a személyes higiéniás lehetőségek elérhetőségét, melyre fokozottan felhívják a figyelmet. Minden eszközt bevetnek, hogy munkatársak egészségét megvédjék és a közszolgáltatás alapvető elemeit fenntartsák.
 

 


Szöveg: Havasi Tímea
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.