Családi házas övezetekben ismét lehet lomtalanítást kérni a Depóniánál

2020.05.18. 14:15
KÖZLEMÉNY - 2020. május 18. (hétfő)
A csalai lerakóban megduplázódott a forgalom, ezért türelmet kérnek a lakosságától.  
 
 
 
 
 
 
Május 18-tól, hétfőtől újra lehet igényelni az időpont-egyeztetéses lomtalanítást a családi házas övezetekben a Depónia Nonprofit Kft. teljes szolgáltatási területén. Székesfehérváron, a társasházi övezetekben szeptemberben lesz ismét lomtalanítás, melynek időpontjáról értesítik a közös képviselőket. Közben a csalai hulladéklerakóban a duplájára nőtt a lakossági forgalom az egy héttel ezelőtti újranyitás óta, ezért azt kérik, hogy a következő néhány hétben csak azok szállítsák ide a hulladékot, akiknek ez elengedhetetlen.

Egyedileg megrendelt, díjmentes lomtalanítást évente egy alkalommal kérhetnek a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználók. Jelentkezni lehet telefonon a +36-22/507-419 (4-es gomb) számon, vagy az ugyfel@deponia.hu e-mail címen. Szükséges megadni a nevet, a címet, a számlán található partnerkódot, továbbá a hulladék várható mennyiségét is, amely alkalmanként nem lehet több három köbméternél. 

Lomtalanításkor nem viszik el az építésből, bontásból származó hulladékot és a nyílászárókat, az elbontott gépjármű karosszériát és a gumikat, az elektronikai, a veszélyes, a zöld- és az üveghulladékot, a háztartási szemetet, a csomagolási karton-, papír-, és műanyag hulladékot, valamint a kézi erővel nem mozgatható, túlsúlyos vagy túlméretes darabokat. A hulladékot a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé úgy, hogy ne zavarja a gyalogosok és a járművek közlekedését.

Május 11-től a lakosság számára újra megnyílt a Csalai Hulladékkezelő Központ, ahol leadhatók a közszolgáltatás kereteit meghaladó hulladékok. Az elmúlt egy hét tapasztalata, hogy a korábbi időszakhoz képest megduplázódott a forgalom, úgy, hogy jelenleg csökkentett időtartamban, 8-12 óra között áll rendelkezésre a létesítmény a lakosság számára. Ennek következtében nagyon megnőtt a várakozási idő, melyhez mindenkitől türelmet kérnek! Ráadásul a Csalára érkező ügyfelek mintegy fele még mindig nem él a kártyás fizetés lehetőségével, ami csökkentené a várakozási időt és biztonságosabb fizetési forma is.

A Depónia kéri az ügyfelek megértését abban, hogy a közszolgáltatást végző gépjárművek, valamint a Városgondnokság eszközei a be- és kiléptetéskor elsőbbséget élveznek. A közszolgáltató cég felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy a sorbanállás csökkentése érdekében a következő néhány hétben csak azok szállítsák Csalára a hulladékot, akiknek ez elengedhetetlen. A kezdeti roham biztosan csökkenni fog, addig kérik a lakosság türelmét és megértését!

 


Szöveg: Havasi Tímea
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.