Alba Aréna: indulhat a közbeszerzés a kivitelezésre

2020.05.19. 12:17
KÖZLEMÉNY - 2020. május 19. (kedd)
A gazdaságvédelmi akcióterv keretében valósulhat meg a multifunkcionális csarnok
 
 
 
 
 
 
A gazdaságvédelmi akcióterv keretében hétfőn döntött a kormány: megkezdődhet a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok beruházásának előkészítése. A hírt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője jelentette be közösségi oldalán. A 6000 fő befogadására alkalmas létesítményre kiírják a közbeszerzési eljárást, megvalósítása több ezer embernek ad majd munkát – írta a kormányhatározat kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester.  


A Modern Városok Program keretében született meg egy multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok megvalósításának ötlete, amely a jégkorong-sport otthona lehetne Székesfehérváron, miközben számos nagyrendezvény, szakmai kiállítás és koncert helyszíneként egész évben szolgálná az itt élőket. A beruházáshoz kiválasztott – és immár rendelkezésre álló – terület közel van az autópályához, biztosítva a más városokból érkezők számára is a jó megközelíthetőséget. A területvásárláshoz és a tervezési költségekhez a kormány 500 millió forintos támogatást biztosított.

A multicsarnok tervei elkészültek és több fórumon is bemutatásra kerültek. A szép, modern épületegyüttes a környező infrastruktúrával azonban eddig nem tudott megvalósulni, mert az építőiparban olyan mértékű áremelkedés következett be időközben, ami miatt az eredetileg a beruházásra szánt források már nem lettek volna elegendőek.

Új fejezetet nyit az Alba Aréna megvalósításában Magyarország Kormányának május 18-i döntése: a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében folytatódhat az előkészítés. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője Facebook-oldalán számolt be a kormányhatározat miniszterelnöki aláírásáról: „Városunk gazdaságélénkítő és új munkahelyeket teremtő beruházása Magyarország Gazdaságvédelmi Akciótervének keretében valósul meg.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kivitelezésre kiírandó közbeszerzési eljárással elindulhat a beruházás megvalósítása. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán azt írta, hogy „a térség legnagyobb multifunkcionális létesítményéről és a magyar hoki fellegváráról van szó. A mostani helyzetben kiemelkedően fontos, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv részeként megvalósuló beruházás közvetve és közvetlenül több ezer embernek ad majd munkát a következő mintegy két és fél évben."

Várhatóan a kivitelezési munkák 2021-ben indulhatnak el és mintegy két esztendő alatt fejeződhetnek majd be.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.