Rászoruló családokat támogat a Cerbona

2020.05.20. 15:05
KÖZLEMÉNY - 2020. május 20. (szerda)
Az Alba Bástya négy raklapnyi élelmiszert vett át ma délután. Galéria
 
 
 
 
A Cerbona négy raklapnyi élelmiszeradományt adott ma át az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak. A cég ezt a felajánlást több hónapon keresztül biztosítja a rászoruló családokat támogató szervezet számára, ahol már ezen a héten elkezdik kiosztani a finomságokat. A székesfehérvári alapítású Cerbona jelentős adományt ajánlott fel az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak, ahol 177 rászoruló család részesülhet a finomságokból.

A felajánlás mindennapi és kényeztető fogyasztásra alkalmas termékeket is tartalmaz, mint a puffasztott rizsszelet, müzlik, müzliszeletek, amelyek változatossá teszik az étkezést. Az adományt, ami négy raklapnyi, alkalmanként 2-300 kg élelmiszert jelent, több hónapon keresztül biztosítják a szervezetnek, mondta el Török Tamás, a cég vezetőségének a munkatársa.

Az Alba Bástya zömében gyermekes családokról gondoskodik, de vannak egyedülállók, idősebbek is az ellátottak között, akiknek heti rendszerességgel juttatnak el élelmiszercsomagot. Nagy segítséget jelent a Cerbona adománya, hiszen egyrészt egészséges élelmiszerekről van szó, másrészt pedig – ugyan a kiterjedt kapcsolatrendszer révén az Élelmiszerbank és székesfehérvári szociális célú civil szervezetek, illetve cégek felajánlásából sok adományt tudtunk megmozgatni az elmúlt hónapokban – most egy olyan pontra értünk el, amikor nagyon jól jön a felajánlás, fejezte ki köszönetét Tisztl Henrik, a Központ vezetője. Az állandó élelmiszercsomagokat fogják a termékekkel kiegészíteni, és már ezen a héten elkezdik ezek kiosztását.


Az átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                          

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.