Köszönet a fehérváriak összefogásáért és újrainduló programok a Belvárosban

2020.06.19. 13:57
KÖZLEMÉNY - 2020. június 19. (péntek) 
 
 
 
 
 
 
 
„Most, hogy az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba, úgy vélem, ideje ismét – lehetőségeink szerint – élettel megtölteni városunkat: szombaton délután 5 és este 8 óra között Fehérvár művészei visszahozzák a megszokott nyári életet Székesfehérvár szívébe.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere a veszélyhelyzetben tapasztalt összefogásért is köszönetet mondott az itt élőknek, valamint kifejezte háláját azért a sok pénzbeli és tárgyi felajánlásért, amely a város Önkormányzatához érkezett az elmúlt három hónap során. 


Szerdán éjfélkor megszűnt a veszélyhelyzet, és bár az időjárás néha cáfolja a naptár jelzését, de kétségtelen tény, hogy nyár van. És ha nyár van, akkor programoknak is kell lenniük. Idén talán még inkább igény van a hétvégi kikapcsolódásra, szórakozásra, amelyre a járványhelyzet korlátozásainak fokozatos enyhítése lehetőséget teremt Székesfehérváron is – írja közösségi oldalán a város polgármestere. Az elmúlt három hónapban tanúsított helytállásért és összefogásért köszönetet mondó bejegyzésben dr. Cser-Palkovics András mindenkit meghívott a szombat délutáni belvárosi kultúrpikinikre is: „Legyen tehát az újrainduló pezsgés, a város visszatérő hangulata mindannyiunk, a közös százezres csapat ajándéka egy sikeres küzdelem után, szeretettel várunk holnap mindenkit a belvárosba, művészeink meglepetésprogramjaira!”   

Június 20-án, szombaton 17.00 órakor a város művészeti intézményeinek, csoportjainak tagjai és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre. Este hattól a történelemben kalandozhatnak a városban járók: hagyományőrző csapatok „portyáznak” majd a Fő utcán, bemutatókat is tartanak, és elkísérik az érdeklődőket a következő helyszínre. Merthogy este hét órától a zenekedvelőket várják a Zichy ligetben, a Zenepavilonban játszanak majd kisebb formációban muzsikusok.

Székesfehérvár nyáron elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a Fő utcán.
 
 
                                                                                               - Vége -
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.