Záróünnepség a Ciszterci Szent István Gimnáziumban

2020.06.19. 15:13
KÖZLEMÉNY - 2020. június 19. (péntek) 
 
 
 
 
 
 
A Ciszterci Szent István Gimnázium vezetői és tanári kara záróünnepség keretében köszöntötték végzős diákjaikat, akik a sikeres érettségit követően, a veszélyhelyzet elmúltával, ma személyesen is elbúcsúztak az alma matertől.

Az ünneplőben érkező fiatalok, a három tanterem virággal díszített ajtaja és az osztálytermekből kiszűrődő ének adta hírül, hogy ünnepre készülnek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A koronavírus-járvány miatt az idén középiskolai tanulmányaikat lezáró diákok hagyományos eseményei, mint a szerenád, a ballagás elmaradtak. A veszélyhelyzet elmúltával ma sor kerülhetett a búcsúzásra.

A már sikeres érettségit maguk mögött tudó diákok tarisznyájukat vállukra véve, egy szál rózsával a kezükben járták be az iskola épületét, majd az udvarra érve rövid szerenádot adtak pedagógusaiknak. A záróünnepség Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című versével kezdődött, majd az alsóbb évfolyamosok köszöntek el a végzősöktől. A tizenkettedik osztályosok szívet melengető, a humort sem nélkülöző visszaemlékezéseit könnyes szemekkel, mosolyogva hallgatták a résztvevők.  Az emlékező gondolatokban az összefogás, az összetartás, a sokszínűség jelent meg és azok az elismerések, amelyek a közös erőfeszítés eredményeként születtek akár tanulmányi vagy sportversenyek, akár közösségi események kapcsán.

„Azért vagyunk itt, hogy ünnepélyesen megadjuk a tiszteletet a gimnáziumban eltöltött közös éveknek.” - mondta Orosz Ágoston igazgató, aki visszaemlékezésében felidézte a végzős osztályok legfontosabb mondatait a ciszteres évekről. Szólt arról, hogy milyen változásokat hozott a világjárvány hazánk, városunk és az intézmény életében. Az elmúlt három hónap tapasztalataiban a pozitív kihívások voltak többségben. „Dicséret és köszönet jár a helytállásért: diákoknak, tanároknak, szüleiteknek!” Az igazgató felhívta a fiatalok figyelmét az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója kapcsán arra, hogy számunkra csak a Klebelsberg féle út járható: nemzetépítés pozitív emberekkel, töretlen hittel és munkaáldozattal. „Ti vagytok a mi jövőnk! Magyarország ígéretes tavasza. Éljetek boldogul! Isten veletek!” – zárta beszédét Orosz Ágoston.

A záróünnepség a jutalmak, oklevelek, díjak átadásával folytatódott, majd a búcsúzó diákokat Brückner Ákos Előd atya áldásával bocsájtották útjukra.  

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából. 

fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.