Lecsófőző Vigasság: elindult a céges jelentkezés

2020.06.29. 09:47
KÖZLEMÉNY - 2020. június 29. (hétfő)
 
 
 
 
 

A céges főzőcsapatok számára már elindult a jelentkezés a XVI. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra. A Fehérvári Programszervező Kft. június 29-től július 9-ig várja a céges csapatok jelentkezését a főzőversenyre, ezt követően, július 10-től már magánszemélyek, civil és egyéb szervezetek is nevezhetnek az eseményre. A rendezvénnyel kapcsolatos minden információ a www.fehervariprogram.hu/lecso honlapon olvasható.

Az idei már a tizenhatodik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában: szeptember 19-én várhatóan ismét több száz bográcsban rotyog majd a lecsó, és a nap végére az is kiderül, ki lesz idén a Lecsókirály, ki viheti haza a Sipi Emlékkupát és a Legdekoratívabb Főzőhelynek járó elismerést.

A lecsófesztiválra a cégek július 9-én 16 óráig regisztrálhatnak a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalról elérhető megújult, átlátható, felhasználóbarát online felületen. A honlapon új, térképészek bevonásával készített, valósághű térképet is találnak a jelentkezők, amelyen a nagyobb, tágasabb főzőhelyeket pontosan beazonosíthatják az egymástól jól elkülönülő szektorokban. A kiszemelt főzőhelyet a jelentkezők a jegyfoglalási rendszerekből már ismert módon, a helyre kattintva választhatják ki.

Fontos tudnivaló a jelentkezők cégek számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül át kell utalniuk a részvételi díjat (amelynek összege évek óta változatlan) – a helyfoglalás kizárólag az átutalás beérkezése után válik véglegessé. A szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását, a céges csomagajánlatokat és a kapcsolódó egyéb dokumentumokat.

A főzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.