Születésnapi programsorozatra invitál az öt éves Saveur Kávézó és Cukrászda: július 16-20. között gasztro-, irodalmi és zenekultúrával, kézműves foglalkozással színesítik a kínálatot.
Már csütörtökön délelőtt indul az ünnepi hétvége: a gyerekek Adorjáni-Szűcs Piroskával készíthetnek például gyurmatortát vagy bonbontartó ajándékdobozt. Pénteken igazi főzőcske is lesz, gasztrodélutánra várja az érdeklődőket Pozsonyi Zsuzsi vegán szakács, aki nemcsak mesél a növényi táplálkozásról, de íncsiklandó menüt is készít. Édesköményes quinoa egytál készül céklás paradicsomsalátával, tofuricottával, desszertként pedig köleses "túrókrém" lesz málnazselével, tökmag grillázzsal, amit meg is kóstolhatnak a résztvevők. Irodalmi kávéházzá alakul a Saveur szombaton: a bor és a költészet leszek a főszereplői a programnak, amelyen Mádi Beátával és a Mélység című első kötetével ismerkedhetnek meg a betérők – finom rosé és fehér borok kíséretében. A zene jegyében zajlanak a következő rendezvények: gitárral és fúvós hangszerekkel érkeznek Csertáék vasárnap délután, Fendrich Veronika önálló estje hétfőn pedig a párizsi sanzonok világát idézi.
A gasztrodélutánt leszámítva a rendezvények ingyenesek, de jelentkezni kell a cukrászda Messenger-oldalán. További részletek a közösségi oldalon olvashatók.
Szöveg: Fraller Ildikó