Több mint egy tucat gyerek vakációzik a Tarsoly kézműves táborban

2020.07.21. 12:21
KÖZLEMÉNY - 2020. július 18. (kedd)
A kreatív programok mellett helyet kap a játék is a Koronás Parkban.  Galéria
 
 
 
 
 
Javában zajlik ezen a héten a Tarsoly Ifjúságért Egyesület kézműves tábora, ahol 15 székesfehérvári általános iskolás tölti a nyári szabadidejét. Elsajátítanak hagyományos népi és modern technikákat egyaránt, emellett a Koronás Park is szerepel a mindennapi programok között.

Gyerekzsivalytól hangos a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Fő utcai bázisa, ahol idén második alkalommal szerveznek napközis kézműves tábort Székesfehérváron tanuló alsó tagozatosoknak, Patonai Fábián Renáta pedagógus vezetésével. Az ügyeskedő csapatban főként lányok vannak, de néhány fiú is kiveszi a részét a péntekig zajló vidám, jó hangulatú, kreatív programokból.

A családias hangulatban zajló tábori délelőttökön a gyerekek hagyományos, régi technikákkal és modern módszerekkel készítenek használati és dísztárgyakat, többek között nemezelnek, szőnek, gyöngyöt fűznek, de dolgoznak süthető gyurmával és többféle papírral, textillel is. A kézműveskedés a szabadidő hasznos eltöltése mellett támogatja a motorikus képességek, a kreativitás, a képzelőerő fejlesztését, nyugtató, relaxáló hatással van az alkotókra, sikerélményt ad, ezzel pedig hozzájárul az eredményesebb tanuláshoz is.

A tábor résztvevői ebéd után minden nap a Koronás Parkba látogatnak, ahol kötetlenül, szabadon játszhatnak egy órát, majd a bázisra visszatérve ismét kézműveskednek vagy társasjátékoznak. A Tarsoly Egyesület nyári programja jövő héten honvéd hagyományőrző táborral folytatódik.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea  

Fotó: Simon Erika


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.