Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

2020.07.21. 16:16
KÖZLEMÉNY - 2020. július 21. (kedd)
Az útvonaltervezés segíthet csökkenteni a torlódásokat. 
 
 
 
Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező. 


A Balatoni út az egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő út a városban. A felüljárószakasz halaszthatatlan felújítását éppen emiatt nem az iskolai időszakra időzítették, a hat héten át zajló munkálatok idejére pedig az indulási, illetve a célállomástól függően többféle terelőútvonalat is javasoltak a szakemberek. Az első hét tapasztalatai alapján a Balatoni út környéki szakaszokon nagy volt a zsúfoltság, de egyre többen választottak alternatív útvonalat. A Csíkvári út mellett a Horvát István utca – Széchenyi út kereszteződése környékén viszont folyamatos a torlódás, ami a helyi autóbuszjáratok menetrendjében is okoz változást. 

Továbbra is arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják a Waze alkalmazást (telefonon és asztali számítógépen is használható) vagy a Google-térképet, így a torlódást elkerülve, lényegesen kevesebb időt kell eltölteniük a forgalomban. Sok esetben megéri néhány kilométeres kerülőutat választva eljutni úti céljukhoz. A terhelés csökkenésével a helyi autóbuszjáratok menetrendje is betartható marad.

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a Balatoni úti felüljárón, a szalagkorlát elbontása és a töltés állagát rongáló gyökérzetű fák kivágása befejeződött. A kopóréteg marása után most a kijelölt helyeken a kötőréteg felmarása történik, illetve a járda bontását fejezik be. A héten elkezdődnek az alépítmény-javítások, illetve a víznyelők beépítése. 

Köszönjük a közlekedők türelmét, és kérjük, továbbra is körültekintően, a kihelyezett terelőtáblákat figyelembe véve közlekedjenek!
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.