„A lángot kaptuk tőle!”

2020.07.22. 12:49
KÖZLEMÉNY - 2020. július 22. (szerda) 
A szívjóság orvosára, Dr. Eőry Ajándokra emlékezett a meridián tornacsoport .   Galéria   
 
 
 
 
 
 
Dr. Eőry Ajándokra, a hagyományos kínai orvoslás magyarországi úttörőjére, a hajléktalanok orvosára emlékezett a meridián tornacsoport Székesfehérváron. Ő honosította meg hazánkban azt a fiziológiai és energetikai feltöltést eredményező módszert, melyet a fehérvári csapat tagjai évek óta alkalmaznak. Mai foglalkozásukat a tiszteletadásnak szentelték.

Július 11-én hunyt el Dr. Eőry Ajándok világhírű akupunktúrás orvos, matematikus, a hagyományos kínai orvoslás hazai úttörője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat orvosa. Szeretettel add tovább! – ebben a szellemiségben élt és dolgozott, a kutatás és az orvoslás mellett foglalkozott hajléktalanokkal és babamentő programot is indított.

Több mint 20 éve indította el Magyarországon a hosszú életet és egészséges életminőséget kínáló meridián tornát, ő volt az öngyógyító módszer legfőbb európai képviselője. Székesfehérváron több meridián tornacsoport működik, az egyik 2013 szeptembere óta Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendszeresen tart foglalkozásokat Takácsné Pósta Erzsébet vezetésével, aki Dr. Eőry Ajándok iránymutatásai alapján tanulta meg az energetizáló, gyógyító technikát. A tagok zömében idősebb hölgyek, akik számára a testmozgás jótékony hatásán kívül a közösség élményét is adják a találkozások.

Fiataloknak megelőzésre, középkorúaknak szinten tartásra, az időseknek rehabilitációra szolgál a meridián torna. Székesfehérváron összetartó baráti közösségek alakultak ki a közös időtöltés kapcsán, többen együtt járnak túrákra, nordic walkingra, táncra. Az idősek azért szeretnek ide járni, mert a jótékony energiák összeadódnak – hangsúlyozta Takácsné Pósta Erzsébet. A csoport rövid megemlékezéssel kezdte a szerdai foglalkozást, gyertyát is gyújtottak Dr. Eőry Ajándok tiszteletére, hogy kifejezzék: „A lángot kaptuk tőle!”  

 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–  Vége

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.