A gyógynövény szó hallatán kevesen gondolnak arra, hogy a burgonya vagy a sárgarépa is rendelkezik gyógyító hatással, amelyet elődeink még tudatosan használtak. Dr. Hajdu Zsanett előadásában a legfrissebb tudományos eredmények alapján körbejárhatjuk, hogy a magyar konyha legnépszerűbb zöldségei miként befolyásolják a testünk működését. Ezen kívül bepillanthatunk a keleti konyha gyógyító szemléletmódjába, megnézhetjük, hogy mit rejt a tudomány a már hazánkban is elérhető egzotikus ennivalókról, és milyen genetikai különbségek vannak az egyes népek emésztésében. Azt is megvitathatjuk, hogy az egyes ételkészítési módok milyen hatást gyakorolnak a zöldségek tápanyag-tartalmára.
Az előadás a következő linken egyetlen kattintással elérhető: https://bit.ly/GyógyítóZöldségek. Az érdeklődők itt iratkozhatnak fel az előadó YouTube csatornájára, hogy közvetlen értesítést kapjanak a hétfő esti program kezdetéről. Az esemény közben a videó alatti chat-ablakban kérdezni is lehet, amelyre az előadó a program során válaszol. Az előadás július 28-án, kedden az esti órákig marad az oldalon, utólag már nem lesz elérhető.
– Vége –
Szöveg: Havasi Tímea