Aikido szakosztállyal bővül a MÁV Előre SC

2020.07.24. 12:40
KÖZLEMÉNY - 2020. július 24. (péntek) 
 
 
 
 
Új szakosztállyal bővül a MÁV Előre SC, ugyanis Schöffer Olivér vezetésével júliusban megalapították Aikido szakosztályukat. A tradicionális alapokra épülő, modern, japán harcművészet hagyományait ápoló szakosztályba kezdő és haladó sportolók jelentkezését is várják.
 
Toborzót tart az idén júliusban alakult, új Aikido szakosztályába a MÁV Előre SC. Az japán harcművészeti sport szellemiségével összeegyeztethetetlen a versengés, ezért a szakosztály céljául egy olyan közösség létrehozását fogalmazták meg, amelyben egymást segítve, saját tudásukat és képességeiket fejlesztve, közösen gyakorolhatják a már megszerzett tudást, valamint közösen fejleszthetik magukat a sportolók. Az eredményes fejlődés érdekében a tradicionális eszközök mellett azt ígérik a mesterek, hogy folyamatosan szélesítik látókörüket és olyan új irányzatokat is segítségül hívnak majd a tanítás során, amelyek összeegyeztethetőek az Aikidoval.
 
A klub jelenleg kezdő és haladó csoportokba várja az érdeklődők jelentkezését. A haladó csoporthoz való csatlakozásra olyanokat buzdítanak, akik már rendelkeznek tapasztalattal az Aikidoval kapcsolatban, számukra edzéseket minden szerdán és pénteken tartanak a Videoton Oktatási Központban 19 és 20.30 óra között. A kezdő csoportot várhatóan az iskolakezdéssel párhuzamosan, szeptemberben indítják majd.
 
Mint felhívásukban írják: az edzéseiken pusztakezes és fegyveres technikákkal dolgoznak majd, a haladó csoporton belül ezek a technikák egyfajta műhelymunkának tekinthetőek, ahol megbeszélik, elemzik és gyakorolják azokat. Az edzések menetét az edzést vezető mester határozza meg, és természetesen tapasztalatával segíti a többi gyakorló munkáját. A foglalkozásokat Molnár Jenő 4. Danos Aikido mester (Aikikai), Szente Sándor 3. Danos aikido mester (Aikikai) és Schöffer Olivér 1. Danos aikido mester (Aikikai) vezeti. A kezdő csoportok edzésrendjének kidolgozása még folyamatban van, ahol az edzést vezető instruktor szerepe nagyobb hangsúlyt fog kapni.
 
A toborzó plakátja letölthető az alábbi linken:
 
 
 
 
 
 
További információ:
Schöffer Olivér szakosztályvezető
Telefon: 06 20935 2814
E-mail: maveloreaikido@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.