Kék masni: Barnabás, piros masni: Bertalan

2020.07.28. 13:18
KÖZLEMÉNY - 2020. július 28. (kedd)
Gyermekjátszó a könyvtárban Janikovszky Éva tacskóikreivel
 
 
 
 
 
Janikovszky Éva dakszlikutyás könyvével, a Bertalan és Barnabással találkozhattak a gyerekek a Könyves gyermekjátszó keddi foglalkozásán. Az ismerkedés és a nevek álltak a játékos programok középpontjában, amiket Geda Judit gyermekkönyvtáros vezetett. Az érzékenyítő beszélgetés, a puzzle és a zászlóemelgetős feladat után a papírszínház előadásából derült ki sok-sok bonyodalom után: melyik kis tacskóikerhez tartozik a kék, és melyikhez a piros masni.
 
 
A záró héthez érkezett a Könyves gyermekjátszó sorozata a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Az óvodásoknak, kisiskolásoknak szánt játékos-kézműves programok keddi rendezvényén Geda Judit gyermekkönyvtáros és Janikovszky Éva meséje, a Bertalan és Barnabás várták a gyerekeket.
 
Már a bevezető ismerkedős játékból is kiderült, milyen nehéz dolog memorizálni egymás neveit. Vajon meg lehet változtatni egy nevet? És hogyan lehet az, hogy valakinek, akit ismerünk, elfelejtjük a nevét? – ilyen kérdéseket is körbejárt az érzékenyítő beszélgetés. Ezután előkerült egy nagy textil dobókocka, színkereső játék és sok-sok információ a kutyusokról – a helyes válaszokból pedig egy puzzle rajzolt meglepetést. A papírszínházban pedig megelevenedett a két kis iker tacskó vidám története, amiben fontos szerep jutott nemcsak a neveknek, de egy piros és egy kék masninak is.
 
Szerdán a gyerekek Szusival, a kicsi sárga halacskával találkozhatnak, a csütörtöki programon pedig origami csodák készülnek. További részletek a https://gyerek.vmk.hu/konyves-gyermekjatszo oldalon olvashatók.
 
 
 
 
A gyermekjátszón készült fotók letölthetőek a Galériából!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További információ:
 
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.