Köszönet az önkénteseknek!

2020.07.31. 09:31
KÖZLEMÉNY - 2020. július 31. (péntek) 
Többen segítenek idén is a Napraforgó Táborban.     Galéria  
 
 
 
 
 
 
Az előző évekhez hasonlóan idén is számos önkéntes segíti a Napraforgó Városi Napközis Tábor megvalósítását. Többségük valamilyen képzéshez kötelezően elvégzendő gyakorlat miatt jön a Bregyóba, összekötve a kellemeset a hasznossal. Az önkéntesek felügyeletet biztosítanak a gyerekeknek és közreműködnek a programokban is.

Gyerekek százai töltik idén is a szabadidejüket Székesfehérvár Önkormányzatának nyári napközis táborában, a Bregyó-közi Sportcentrumban. Színes és gazdag a programkínálat, melynek megvalósításából a különféle civil szervezetek, intézmények és a székesfehérvári pedagógusok mellett az önkéntesek is tevékenyen kiveszik a részüket.

Boda Fanni az angliai Bristolban tanul egyetemen, a mesterképzésre történő jelentkezés kapcsán vesz részt több hetes gyakorlaton a Napraforgó Táborban. Sokat tanul a gyerekek viselkedéséről, reakcióikról, a velük való bánásmódról. Mint mondja, nagyon kedvező tapasztalatai vannak, ebben a táborban a gyerekek fantáziáját igazán szabadjára lehet engedni.

Kocsis Andrea pedagógia asszisztens tanfolyamot végez, melyhez 40 órás, szintén kötelező gyakorlat tartozik. Ezen a héten minden nap a táborban van, aktívan részt vesz a programokban, és felügyeli az időtöltést, az étkeztetést. Nagy Mira Panna Budapesten képző- és iparművészeti képzésen vesz részt, és főleg a kreativitást igénylő kézműves programok megvalósítását segíti szintén csak ezen a héten, emellett a Koronás Parkba is elkíséri a gyerekeket. Molnár Tamás Attila és Bende Zsombor az IKSZ-et, vagyis az iskolai közösségi szolgálatukat teljesítik a Bregyóban. Bármilyen rájuk bízott feladatot készek elvégezni, különösen, ha sportprogramokról van szó.

A Napraforgó Városi Napközis Tábor augusztus 19-ig további három turnussal folytatódik. Még vannak szabad férőhelyek, így szeretettel várják a székesfehérvári általános iskolákban tanuló gyerekeket. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a Városgondnokság honlapján.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

 


Szöveg: Havasi Tímea 

Fotó: Simon Erika  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.