Vigyázzunk értékeinkre, a megszépülő palotavárosi közösségi terekre

2020.08.03. 13:05
KÖZLEMÉNY - 2020. augusztus 3. (hétfő) 
 
 
 
 
 
Autóval az esős időben tönkretett sétány és szegélyek, letépett szalagok, illetve a még nem véglegesen kihelyezett és át nem adott sporteszközök illegális használata. Ezek a Palotavárosi tavak mellett épülő közösségi tereknél hetek óta tapasztalt jelenségek. Nyomatékosan mindenkit arra kérnek, hogy az elkerített munkaterületre ne menjen be, a kivitelezés alatt álló eszközök és területek használata pedig szigorúan tilos! Vigyázzunk közösen értékeinkre – szól a városi felhívás.  


Nagyszabású fejlesztések zajlanak a Palotavárosi tavak környékén. Pályázati támogatással új közösségi tereket, sport- és szabadidőközpontot, valamint parkolókat építenek a kivitelezők Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából. A munkák a veszélyhelyzet idején is folyamatosan zajlottak, nem történt leállás, ennek köszönhetően – egyelőre úgy tűnik, hogy – a véghatáridőt tartani tudják.

Nagyon megnehezíti a területen dolgozók számára a helyzetet az, hogy rendszeresen vannak rongálások, illetve, hogy az elkerített részekre is folyamatosan bemennek, a szalagokat leszakítják, a még át nem adott sporteszközöket is használják. Ez a közösségi tulajdonban kárt okoz, emellett balesetveszélyes is! A játszó-, illetve sporteszközök használata ugyanis csak a végleges lerögzítést, valamint egy független szervezet ellenőrzését követően kiadott tanúsítvány birtokában lehetséges.

A sétány építése is folyamatban van, fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez nem a gépjárművek, hanem a gyalogok számára készül. Sajnos rendszeresen felmennek a sétányra személyautókkal, ami főleg esős időben nagy kárt okoz, tönkreteszi a sétány alapját és a szegélyeket.

Részátadásokkal törekszik az Önkormányzat arra, hogy mindent a lehető leghamarabb a közösség számára használatba tudjon adni, de addig elsősorban saját biztonságunk és a megteremtett közös értékek megóvása a cél. Kérik a lakosság, a horgászok és minden odalátogató türelmét, hogy ne használják a munkaterületet, illetve a kiépített parkolókat vegyék igénybe, és onnan sétálva közelítsék meg a partot. Vigyázzunk környezetünkre és közös értékeinkre! 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.