Egészséges élelmiszerek a rászoruló családoknak

2020.10.14. 15:24
KÖZLEMÉNY - 2020. október 14. (szerda)
 
 
 
 
A Cerbona Élelmiszergyártó Kft-nek köszönhetően 9,1 millió forint értékű egészséges élelmiszer kerülhet május óta a székesfehérvári rászoruló családok asztalára. A vállalat hat hónapon át, májustól-októberig támogatta az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját. Tisztl Henrik, a központ intézményvezetője elmondta, hogy a nagy mennyiségű adomány a karácsonyi időszakra is kitart majd.
 
A Cerbona Élelmiszergyártó Kft-től a mai nappal bezárólag 9,1 millió forint értékű, óriási mennyiségű adományt vehettünk át, hat alkalommal, májustól októberig havonta, melyek egy részét már ki is osztottuk a rászorulók részére.” – kezdte gondolatait ma a Sütő utcai raktárukban Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. Mint mondta, a nagyvonalú falajánlásból minden héten bőségesen kerül adomány már május óta a családok csomagjaiba, de a nagy mennyiség és a hosszabb szavatossági idő miatt a szakemberek – előre gondolkodva – igyekeznek a karácsonyi időszakra is tartalékolni az egészséges finomságokból. „Ma is vannak családjaink, akik személyesen átveszik a csomagokat, és olyanok is, akiknek mi szállítjuk majd ki ezeket. Az egységes összekészítések, a családok számának megfelelően, tartalmaznak pékárukat, gyümölcsöket, zöldségeket, amelyeket a Magyar Élelmiszerbankon keresztül kapunk. Ezt, az aktuálisan rendelkezésünkre álló alapcsomagot egészítjük ki a Cerbona-termékekkel.”
 
A Cerbona által adott élelmiszerek értéke havonta elérte a másfél millió forintot. Az adományok között a cég legismertebb termékei is szerepelnek, így az Alba Bástyával kapcsolatban álló családok asztalára kerülhet kukoricapehely, puffasztott rizs, müzli- és zabszelet, gabonagolyók és zabkása is. Sőt, a cég az ételintoleranciában szenvedőkre is gondolt, ezért laktóz- és gluténmentes terméket is adtak.
 
Tisztl Henrik az adományosztó napon beszélt arról is, hogy az Alba Bástya Sütő utca 12. szám alatti irodájában továbbra is lehetőség van egyszer használatos sebészeti maszkok igénylésére a családoknak és a rászorulóknak. Ehhez mindössze egy rövid átadás-átvételi lapot kell kitölteni az igénylőknek, és a maximum 5 percet igénybe vevő procedúra után oda is adják munkatársai a maszkokat. Mint mondta, nagyon ügyelnek arra, hogy ne 1-1 darab védőeszközt adjanak ki, fejenként általában 3-4 darab maszkkal számolnak.
 
Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai továbbra is várják a rászoruló családok jelentkezését a 06/30/600-8856-os telefonszámon vagy személyesen a Sütő utca 12. szám alatti ügyfélszolgálati irodában.
 
 
 
 
 
 
A raktárban készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.