Madárfészek - Jótékonysági licit indul

2020.10.20. 14:08
KÖZLEMÉNY - 2020. október 20. (kedd)
 
 
 
 
 

Jótékonysági árverést hirdet a Fehérváron jól ismert origami művész, könyvtáros, madárvédő javára a Köfém Művelődési Ház. A Volt egyszer egy művésztelep… kiállításon látható alkotásra, Vida László Madárfészek című festményére indul a november 27-ig tartó licit. A befolyt összeggel a GBS nevű, perifériás idegeket érintő, igen ritka betegségből felépülő Horváth Hella gyógykezelését támogatják.


Még egy hétig, október 27-ig tekinthető meg a Volt egyszer egy művésztelep… Az Agárdi Nemzetközi Művésztelep 30 éve tárlat a Köfém Művelődési Házban. A finisszázson jelen lesznek az egykori művésztelep résztvevői, és a tárlat zárásával egyidőben elindul egy jótékonysági esemény is, tudtuk meg Simon Józseftől. A ház igazgatója elmondta, Horváth Hella gyógykezelését szeretnék támogatni. A Vadmadárkórház önkénteseként és az origami alkotásairól is jól ismert könyvtárosnál egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak egy igen ritka, a perifériás - elsősorban a motoros - idegeket érintő betegséget, amelynek következtében bénulás, az izmok sorvadása indult el.

A betegségről és a gyógyulás útjáról a városi televízióban és a helyi napilapban is láthattak, olvashattak Hellával interjút, aki rengeteg munkával a háta mögött így ír közösségi oldalán: „Napi szinten erősödöm, ügyesedek. Amíg a javulás tart, addig van remény a teljes felépülésemre. Azt el tudom engedni, hogy valaha még futni tudjak, de nagyon szeretnék segédeszköz nélkül járni és újra vezetni. Tudom, rajtam múlik a gyógyulás, de soha nem felejtem el, hogy ehhez kell az a számtalan segítség, amit a páromtól, környezetemtől, a családomtól, a barátaimtól, a gyógytornászaimtól, edzőimtől, terapeutáimtól kapok. Hálásan köszönöm!”

Horváth Hellára a kórházi kezeléseket követően fél évnyi rehabilitáció várt egy erre szakosodott intézetben, majd megkezdődött az itthoni rehabilitációja. „Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani egy árveréssel. Vida László Madárfészek című festményére november 27-ig lehet licitálni a Köfém Művelődési Ház telefonszámain (22)531-260, (22) 531-610, valamint e-mail címén (info@kofemmuvhaz.hu) és közösségi oldalán (https://www.facebook.com/kofem.kozpont/ ).

A jótékonysági felajánlásról az ÖKK Podcast soron következő adásában is hallhatnak. Egy különleges tárlatvezetésre, időutazásra hívjuk a hallgatókat múltba és jövőbe egyaránt. Simon József, a ház jelenlegi igazgatója, dr. Forgó Béla, a Köfém volt gazdasági vezetője, majd az ALCOA – Köfém egykori vezérigazgatója és Végvári Beatrix grafikus, a Tóparti Gimnázium és Szakgimnázium művésztanára kérésünkre közösen elevenítette fel a művésztelep indulásának körülményeit és azt, hogy milyen hangulatban alkottak közösen a művészek a Velencei-tó partján.

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

A beszélgetésen készült fotók letölthetőek a Galériából.


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.