Eufórikus rajongás, kötődéselmélet és felelősségvállalás

2020.10.22. 18:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. október 22. (csütörtök)
Párkapcsolati témában szervezett online előadást az EFI. Galéria
 
 
 
 
Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott ma online előadást az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd! címmel. A program a válaszúthoz érkezett kapcsolatokról szólt: a limerencia/eufórikus rajongás, a kötődéselmélet és a felelősségvállalás fogalmakat körüljárva fogalmazta meg, hogyan dönthetünk, viselkedhetünk úgy, hogy egy kapcsolatot megőrizzünk.  


Új online sorozatot indított el az Egészségfejlesztési Iroda a családdal, gyermekvállalással, szülői szereppel kapcsolatban, amelynek első rendezvényét ma követhették az érdeklődők.

Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd!
– ezt a címet adta Mihalec Gábor pár- és családterapeuta annak az előadásnak, amely a válaszúthoz elérkezett párkapcsolatokról szólt. A címnek választott kimondás akkor következik be, amikor eltűnt a szenvedély, eltűnt a szerelem, néhányan a pénz miatt, megcsalás vagy a gyereknevelés kihívásai, illetve az állandó veszekedések miatt fogalmazzák meg – ezért jelentkeznek legtöbben párterápiára. Ezek a problémák próbára teszik a párok elköteleződését, kitartását, illetve a rugalmasságra való képességet is – amik arról döntenek, hogy az Y-elágazásban merre visz tovább két ember útja.

Az előadó kitért arra, hogy a kapcsolatból való kilépés döntésével nemcsak a gyermekek, hanem saját magunk számára is mintát adunk, így ezt a megoldást később is hajlamosak leszünk alkalmazni. A szakember a változtatás képességét hangsúlyozta, ami három fogalom köré épül: limerencia, kötődéselmélet és felelősségvállalás. Ennek a kifejtésével foglalkozott az előadás – hogyan működik és múlik el az a varázslat, amit a szerelem érzelmi lángolása ad, hogyan működik a biztonságot jelentő mély kötődés két ember között, amikor merünk kérni a másiktól, és mit jelent a kapcsolatért vállalt felelős magatartás egy döntéshelyzetben.

A következő előadó Boldizsár Ildikó meseterapeuta, mesekutató lesz; a programról az Egészségfejlesztési Iroda közösségi oldalán lehet majd tájékozódni.


Az előadásról készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                    
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.