Online ülésezett a Városkörnyéki Bizottság

2020.11.12. 08:02
KÖZLEMÉNY - 2020. november 12. (csütörtök)
Füle és Polgárdi kapott kamatmentes támogatást infrastruktúrafejlesztésre. Galéria
 
 
 
A Városkörnyéki Koordinációs Bizottság tegnap online ülésen döntött arról, hogy Füle és Polgárdi összesen 15 millió forint kamatmentes kölcsönből fejlesztheti infrastruktúráját. Megszavazták továbbá, hogy két másik település esetében – a járvány miatt kialakult anyagi helyzet miatt – ütemezzék át a törlesztéseket. Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kérte a településeket, hívják fel a lakosok figyelmét a megyeszékhelyen bevezetett szabályokra, illetve egyeztettek a helyi járványügyi tapasztalatokról is. 


A Városkörnyéki Koordinációs Bizottság Székesfehérvár és a térségi települések önkormányzatainak összehangolt és hatékony együttműködését végzi dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének a vezetésével. 

A november 11-i, szerdai rendhagyó online ülés első napirendi pontja szerint két infrastrukturális fejlesztésről döntöttek a résztvevők: Füle község részére 6 millió forintot szavaztak meg a polgármesteri hivatal épületének a felújításához, Polgárdi városának pedig 9 millió forintot a közterületek karbantartásához szükséges traktor vásárlására. A települések a visszatérítendő kamatmentes kölcsönöket három év alatt fizetik vissza, 2023-ig egyenlő mértékben. A másik pontban Soponya és Nádasdladány aktuális törlesztéseinek átütemezését szavazták meg: a kölcsönök visszafizetésének a meghosszabbításáról döntöttek, a járványhelyzetben előállt anyagi fedezet hiányát figyelembe véve.

Az egyéb témák között eszmét cseréltek a működőképesség megtartását feltételező iparűzési adóról, továbbá az állami jogszabály iskola-óvoda-bölcsődei, illetve a szociális szektort érintő tesztelésének kérdéséről. Az ülés kitért a temetéseket érintő létszámkorlát betartatására és a járványügyi maszkhasználattal kapcsolatos helyi szabályokra, például a közterületekkel kapcsolatban. Dr. Cser-Palkovics András megkérte a polgármestereket, hívják fel az ide érkező térségi lakosok figyelmét arra, hogy például a pályaudvarokon és valamennyi nyilvános parkolóban kötelező maszkot viselni Székesfehérváron, és hogy kövessék a különböző aktuális helyi szabályok.

Az ülésről készített fotók letölthetőek a Galériából!
                                    

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika, Töll Konrád
 
 


 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.