50 perc a feltétel nélküli szeretetért

2020.11.18. 08:21
KÖZLEMÉNY - 2020. november 18. (szerda) 
 
 
 
 
Az Egészségfejlesztési Iroda legújabb online előadásán a szeretetről tanított Tomek Noémi motivációs előadó, mestertréner, ThetaHealing instruktor és konzulens. A „jó” szeretetről és „rossz” vagy „mérgező” szeretetről szóló program a későbbiekben is visszanézhető a szervezet Facebook-oldalán.
 
 
A Magyar értelmező kéziszótár a következőképpen fogalmaz a szeretet szócikkénél: „Valamely dolog, személy vonzó tulajdonságainak a felismeréséből vagy természetes kapcsolatokból eredő érzés, amely ragaszkodásban, gyöngédségben, a másik javának őszinte kívánásában és a saját érdekeinek a másikéval való azonosításban és a neki való alárendelésében nyilvánul meg.” Tomek Noémi motivációs előadó, mestertréner, ThetaHealing instruktor és konzulens a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda oldalán tartott legújabb előadásában erre a meghatározásra rácáfolt. Persze, abban nem lehet vita, hogy a szeretet az egyik legalapvetőbb emberi érzés, amelyet mindenki ismer, mégis ahány ember, annyiféle szeretet létezik. Ahhoz, hogy megtudjuk, önmagunk és a társaink számára mi is a „jó” szeretet, a hallgatók egy komplexebb választ kaptak.
 
„Először is a vizsgálatot önmagunkkal kell kezdenünk, fel kell tárnunk, és meg kell értenünk, hogy mi saját magunk milyen típusú szeretetre és közeledésre vágyunk, majd ugyanezt kell tenni a társakkal is.” – mondta a tréner, aki ehhez a gyakorlathoz Gray Chapman amerikai író, házassági tanácsadó és lelkész 1992-ben megjelent “Az öt szeretetnyelv” című könyvét ajánlotta. Az szerző ebben leírja, hogy az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés a szeretet öt „beszélhető” nyelve, az viszont, hogy kinél melyik az elsődleges és másodlagos nyelv, az egyénenként abszolút változhat. Éppen ezért tanácsos mind a saját, mind a közvetlen környezetünkben élőket ismerni annyira, hogy az öt kategóriából ki mit és hova is sorol pontosan, hiszen az elmélet szerint ha nem beszéljük a másik elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretetet, még akkor sem, ha a többi nyelven jól elhalmozzuk szeretetünkkel.
 
Az előadás végén a hallgatók választ kaphattak a címben feltett kérdésre: bár sok lehetőség elfogadott, az biztos, hogy a feltételek és elvárások nélküli, elfogadó, de a változásokban is támogató szeretettel mindenkinél célba lehet érni!
 
Az Egészségfejlesztési Iroda immár négyrészes online sorozata az iroda Facebook-oldalán már visszanézhető.
 
 
 
Az előadásról készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.