Sikeresek az intézményi emelt szintű tanfolyamok

2020.11.19. 12:43
KÖZLEMÉNY - 2020. november 19. (csütörtök)
 
 
 
 
 
Székesfehérváron több intézmény nyitott a középiskolások felé, és emelt szintű érettségi felkészítést hirdettek ősszel 11-12. osztályos diákoknak az eredményes felvételi érdekében. A járványhelyzet miatt már ugyan online, de sikeresen folynak a képzések, többek között informatikából, fizikából vagy matematikából. A tapasztalatok és a visszajelzések azt mutatják, hogy van igény ezekre a tanfolyamokra a középiskolai órák, fakultációk mellett, hiszen mind a tudás elmélyítésében, mind motivációban is segítik a diákokat. Az ősz folyamán több intézmény indított emelt szintű érettségi felkészítést 11-12. osztályos diákoknak: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, az Alba Innovár, a Titkok Háza Tudományos Élményközpont és a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa is szervezett ingyenes tanfolyamokat.

Az Alba Regia Műszaki Kar azzal a céllal indította a képzést matematika, fizika és informatika tantárgyakból, hogy az egyetem – mint társadalmi szerepvállaló – segítse a diákokat a mélyebb, alapos tudás megszerzésében, függetlenül attól, melyik egyetem hallgatói lesznek végül, mondta el Dr. habil. Orosz Gábor Tamás intézetigazgató, aki fizikát és matematikát is oktat a tanfolyamon. Mind az elméleti tudásra, mind a gyakorlati képességekre megpróbálnak fókuszálni az ismeretanyagok átadásában, a feladatmegoldásokban: a nyolc intenzív hét folyamán a felkészültségtől, motivációtól függően minden jelentkező tud profitálni a gyakorlatorientált kurzusból, fogalmazott.

Gugolya László
 humanoidrobot-programozó, az Alba Innovár szakmai vezetője elmondta, hogy a délutáni szakkörök tapasztalataiból jött az ötlet, hogy a középiskolásokat is megszólítsák – így tavaly szeptemberben hirdették meg először a képzést, az informatikán belül a programozás modul oktatásával a középpontban, ami pontszámban a legjelentősebb modulja az érettségi vizsgának. A célok között az is szerepel, hogy a pályaválasztást segítsék a programozási feladatok, az algoritmikus gondolkodás gyakorlásával. Az Innovárban a felkészítést az alapoktól kezdik, a számítógépes munka egy kitűzött feladat megvalósításával, közös gondolkodással zajlik; az írásbeli vizsgákat követően a szóbeli tételekre is kitérnek.

A témáról hamarosan részletesebben is hallhatnak az ÖKK Podcast sorozatában.

 

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.