Fehérvári kajakos nyerte az MKKSZ újrahasznosítási versenyét

2021.01.05. 13:56
KÖZLEMÉNY - 2021. január 5. (kedd) 
A kihívást az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva hirdették
 
 
 
 
A Vital Club Sportegyesület immár Vidékbajnok kajakosa, Takács Emma nyerte az ITM és az MKKSZ által kiírt újrahasznosítási versenyt, amellyel a szövetség az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz csatlakozott. Az MKKSZ a kihívásban a 2003-ban vagy később született kajak-kenus sportolókat hívta játékra november 21. és 27. között, a feladat egy kérdőív kitöltése és kidobásra ítélt tárgyak újrahasználása volt. Az élen végzett Takács Emma mellett egyesületi társait, Somogyi Lucát és Hajdú Benedeket is díjazták.
 
Még novemberben csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által koordinált kezdeményezéshez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ): az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében online kihívást indítottak a közösségi oldalukon, amelyben a 2003-ban vagy később született kajak-kenus sportolók hívták játékra.
 
A november 21-én útjára indított kihívás két részből állt: az első feladatban egy nagyon egyszerű, környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos kérdőívvel kellett megbirkózniuk a résztvevőknek, de a második feladat ennél több kreativitást igényelt. Ebben a pályázóknak kidobásra ítélt tárgyaknak kellett új életet adniuk, és ezekről az eszközökről egy kisfilmet kellett feltölteni a kihívás Facebook-eseményébe. A pályázatok elbírálását az MKKSZ erre kijelölt zsűrije végezte. A kérdőívek helyes kitöltői között 30 MKKSZ-es maszkot, valamint ugyanennyi “Ahogy tőlünk telt” című könyvet sorsoltak ki, míg a “Hasznosítsd újra-pályázat” győztese új, carbon Braća-lapátot, a második helyezett Braća-sport kiegészítőket kapott.
 
Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódó kihívást a fehérvári Vidékbajnok kajakos, Takács Emma nyerte, míg egyesületi társait, Somogyi Lucát és Hajdú Benedeket helyes megfejtéseikért az Ahogy tőlünk telt című könyvvel jutalmazta az MKKSZ.
 
A Vital Club Sportegyesület növendékei által megnyert könyv, amelyben a székesfehérvári kötődésű, ötszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes, Fidel László kajakoktatóról is olvashatnak, már digitális formában is elérhető az alábbi linken: https://konyv.kajakkenusport.hu/ahogy-tolunk-telt/?utm_source=kks&utm_medium=header_banner&utm_campaign=xmas2020
 
 
 
 
A nyertesekről készült kép letölthető a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Vital Club Sportegyesület
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.